HERREMAD |
AVOCADO MED ÆGGESALAT
OG RYGEOST VILDTGULLASCH FRANSK CITRONFROMAGE |
Forside Opskrifter Menu 2005-2006
|
AVOCADO MED
ÆGGESALAT OG RYGEOST
INGREDIENSER:
|
FREMGANGSMÅDE:
1. Halver avocadoen og fjern stenen. |
|||||||||||||||||||||||||||
VILDTGULLASCH
INGREDIENSER:
|
FREMGANGSMÅDE:
Ingredienser
som i udleverede opskrift (NB! målene i opskriften er til 2 personer),
idet hvidvin dog er udskiftet med rødvin. Fremgangsmåde: 1.
Kog 3dl vand med de i opskriften angivne krydderier samt en
bouillonterning i 5. minutter. Si vandet. 2.
Rist herefter kødet i olie i en stegegryde. 3.
Hæld vand og ½ l rødvin ved kødet og lad det simre under tæt låg
i ca. 1½ time. Prøv selv, hvornår kødet er mørt. 4.
Gør rodfrugterne, løg og tomater samt hvidløg klare og rist
rodfrugter, tomat, løg, hvidløg i en gryde således, at det er klar til
at simre med de sidste ca. 20 minutter. 5.
Når kødet er mørt tilsættes creme fraiche (gerne lidt mere end
der står i opskriften), tomatpure (kun lidt!), samt evt. mere rødvin til
der er en passende mængde sovs. Sovsen jævnes. Kan evt. tilsmages med
lidt gelé. Men det kan også gøres ved bordet af den enkelte. Retten
serveres med en god kartoffelmos. Kog kartoflerne godt møre, mos dem og
lav kartoffelmos, brug madfløde til at få den ”jævn”, husk at
opvarme fløden. Tager ca. 25 min. at lave efter, at kartoflerne er bragt
i kog.
|
||||||||||||||||||||||||||||
FRANSK
CITRONFROMAGE
INGREDIENSER:
|
FREMGANGSMÅDE: 1.
Æggeblommer, sukker og citronsaft røres godt.
|