HERREMAD |
HYLDEBÆRSUPPE |
HYLDEBÆRSUPPE
INGREDIENSER: |
FREMGANGSMÅDE:
Skræl æblerne, skær dem i både og kog dem møre i vandet. |
|
FARSERET
KYLLING
INGREDIENSER:
|
FREMGANGSMÅDE:
Forvarm ovnen til 200 grader. Kyllingen krydres med salt og peber. Hjerte og lever skæres i små stykker. Skalotteløgene pilles, hakkes og steges i 1 spiseskefuld smør, - til de bliver klare. Dernæst blandes indmaden, krydderurterne, farsen, ægget, raspen og cognacen. Blandingen krydres med salt og peber og kommes i kyllingen. Kyllingen lukkes med kødpinde. Suppeurterne skæres i fine strimler. Smørret varmes op i en
stegegryde. Suppeurterne vendes i stegegryden. Brun kyllingen på alle sider på
stegegryden. Efter de 45 minutter tages låget af, og kyllingen efterbrunes i 10 min. Hæld resten af vinen i stegeskyen som koges op. Suppeurterne sies fra. Saucen koges op med fløden og koges ind til den tykner. Kyllingen skæres ud og anrettes på et fad. Som tilbehør serveres Hasselbackkartofler: |
|
FYNSK
ÆBLEKAGE
INGREDIENSER:
|
FREMGANGSMÅDE:
Æblerne skylles, rives groft på råkostjernet og blandes med sukker.
|