HERREMAD    
         
                    MENU 11. okt. 2005                                                    

GULERODSSUPPE
GRØNTSAGSLASAGNE
PÆRER BELLE HELENE
Forside
Opskrifter
Menu 2005-2006

 

GULERODSSUPPE

INGREDIENSER:
4 fintrevne gulerødder
1 mellemstort, grofthakket løg
25 gr. smør
1 l bouillon (terning + vand)
200 gr. BUKO flødeost natural i små stykker
1 tsk. groft salt, samt friskkværnet peber.

 FREMGANGSMÅDE:
Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Svits grøntsagerne heri. Tilsæt bouillon og flødeost, og lad suppen koge ved svag varme til osten er smeltet og suppen er jævn. Smag til med salt og peber.
Pyntes med friskhakket persille og serveres med groft brød.
           GRØNTSAGSLASAGNE

INGREDIENSER til lasagnen:
1 løg
1 fed hvidløg
1 aubergine
1 squash
olivenolie
salt+peber
ca 10 forkogte lasagneplader
1 ds. tomater hakkede med chili

INGREDIENSER til Bechamelsaucen:
25 g smør
2 spsk. hvedemel
4 dl letmælk
revet muskatnød
salt+peber
200 g revet cheddar ost

 FREMGANGSMÅDE til lasagnen:
Løget i små tern + presset hvidløg svitses i olie. Heri kommes aubergine skåret i tern (olie spædes til efter behov). Derefter kommes en lille squash skåret i tern i, og der krydres med salt og peber, hvorefter tomater m/chili kommes i

FREMGANGSMÅDE til Bechamelsaucen:
Smelt smør i en lille gryde, kom mel i og pisk det sammen. Derefter spædes med mælk til saucen er lind. Der krydres med salt, peber og muskatnød. Kom halvdelen af cheddar osten i, pisk det sammen.

Til sidst lægges et lag af grøntsagsstuvningen i bunden af et ildfast fad, derefter et lag plader, så et lag stuvning - osv. Slut af med at hælde bechamelsaucen over og drys med resten af osten.

Bages i ovn i 30 min. ved 200 grader.

           PÆRER BELLE HÉLÉNE

INGREDIENSER:
1 ds. halve pærer (ca. 800 g.)
½ liter vanilieis
150 g mørk chokolade
1½ dl. vand
2 spsk. piskefløde
15 g smør

 FREMGANGSMÅDE:
Hæld saften fra pærerne. Bræk chokoladen i mindre stykker.
Smelt den med vandet i en lille gryde ved jævn varme under omrøring. Kog saucen igennem til den er jævn.
Pisk derefter fløde og smør i. Skær isen i små stykker og læg den i portionsglas. Fordel pærerne ovenpå.
Hæld lidt af den varme chokoladesauce hen over, og server resten til.