HERREMAD |
GULERODSSUPPE GRØNTSAGSLASAGNE PÆRER BELLE HELENE |
Forside Opskrifter Menu 2005-2006
|
GULERODSSUPPE INGREDIENSER: |
FREMGANGSMÅDE: Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Svits grøntsagerne heri. Tilsæt bouillon og flødeost, og lad suppen koge ved svag varme til osten er smeltet og suppen er jævn. Smag til med salt og peber. Pyntes med friskhakket persille og serveres med groft brød. |
GRØNTSAGSLASAGNE INGREDIENSER til lasagnen: 1 løg 1 fed hvidløg 1 aubergine 1 squash olivenolie salt+peber ca 10 forkogte lasagneplader 1 ds. tomater hakkede med chili INGREDIENSER til Bechamelsaucen: |
FREMGANGSMÅDE til lasagnen: Løget i små tern + presset hvidløg svitses i olie. Heri kommes aubergine skåret i tern (olie spædes til efter behov). Derefter kommes en lille squash skåret i tern i, og der krydres med salt og peber, hvorefter tomater m/chili kommes i FREMGANGSMÅDE til Bechamelsaucen: Til sidst lægges et lag af grøntsagsstuvningen i bunden af et ildfast fad, derefter et lag plader, så et lag stuvning - osv. Slut af med at hælde bechamelsaucen over og drys med resten af osten. Bages i ovn i 30 min. ved 200 grader. |
|
PÆRER BELLE HÉLÉNE
INGREDIENSER: |
FREMGANGSMÅDE: Hæld saften fra pærerne. Bræk chokoladen i mindre stykker. Smelt den med vandet i en lille gryde ved jævn varme under omrøring. Kog saucen igennem til den er jævn. Pisk derefter fløde og smør i. Skær isen i små stykker og læg den i portionsglas. Fordel pærerne ovenpå. Hæld lidt af den varme chokoladesauce hen over, og server resten til. |