HERREMAD 
   MENU 06
.02.2024

Grydestegt kylling med sauce, agurkesalat og salat med spidskål

Isdessert a la sønderjysk rugbrødslagkage

 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

Grydestegt kylling med sauce, agurkesalat og salat med spidskål.

Ingredienser til 4 personer.

 

Grydestegt kylling:

 

bullet

1 kylling 1200 g

bullet

Salt og peber

bullet

1 bundt persille

bullet

Tandstikkere eller kødnåle

bullet

1 spsk smør (15 g)

bullet

1 spsk olie (15 g)

bullet

1 1/4 dl hønsebouillon (evt. ekstra)

bullet

Saucejævner

bullet

Evt madkulør

 

 

 

 

 

Agurkesalat:

 

bullet

1 agurk 300 g

bullet

4 tsk sukker 20 g

bullet

1 lille rødløg 70 g

bullet

2 spsk salt 35 g

bullet

4 spsk lys vineddike 60 g

 

 

Salat med spidskål med dressing:

 

bullet

1 spidskål

bullet

2 æbler

bullet

3 spsk ristede hasselnøddekerner

bullet

2 spsk tørrede tranebær

bullet

1 bakke karse

bullet

1 spsk olivenolie

bullet

½ tsk sennep

bullet

Salt og peber

bullet

1 spsk æblecidereddikevenolie

 

Tilbehør:

 

Kartofler:

 

bullet

500 g kartofler

bullet

¼ bundt persille

 

 

Grydestegt kylling med sauce, agurkesalat og salat med spidskål.
 

Fremgangsmåde:

 

Grydestegt kylling:

 

  1. Dup kyllingen tør med køkkenrulle. Krydr den ind – og udvendigt med salt og peber.

  2. Fyld persille ind i kyllingen. Luk med tandstikkere eller kødnåle.

  3. Varm smør og olie i en gryde ved god varme til det er gyldent. Brun kyllingen på alle sider.

  4. Læg kyllingen på ryggen og hæld bouillon ved.

  5. Læg låg på gryden og kog ved svag varme i 45-60 minutter.

  6. Vend den evt. efter 30 minutter.

  7. Mærk ved låret om kyllingen har fået nok. Kødsaften skal være klar inde ved benet, når man vrider låret fra kroppen.

  8. Tag kyllingen op og lav saucen. Si evt. skyen

  9. Tilsæt evt. yderligere bouillon, hvis der ikke er nok til sauce.

  10. Tilsæt saucejævner og evt. et par dråber kulør. Smag saucen til med salt og peber.

  11. Skær eller klip kyllingen ud i passende stykker. Fjern fyld og evt. skind

 

 

Agurkesalat:

 

  1. Skær agurken i tynde skiver, læg dem i en si, drys salt på og lad det trække i 10 minutter.

  2. Skyl og tryk agurkeskiverne tørre og bland dem rødløg i tynde både.

  3. Pisk sukker og vineddike sammen til sukkeret er opløst.

  4. Hæld det over agurkeskiver og løg.

 

Salat med spidskål med dressing:

 

  1. Kassér de yderste blade af spidskålen. Snit resten af spidskålen fint, gerne på et mandolinjern.

  2. Skyl æblerne, fjern kernehus og skær i tynde skiver.

  3. Vend spidskål og æble sammen i en skål. Hak hasselnødder groft. Drys nødder, tranebær og karse over salaten.

  4. Pisk olie, sennep, salt og peber sammen i en lille skål med en ske. Tilsæt eddiken dråbe for dråbe, imens du pisker dressingen sammen. Hæld dressingen over salaten

 

Kartofler:

 

bullet

Kog kartoflerne.

bullet

Hak persillen og drys den over kartoflerne.

Isdessert a la sønderjysk rugbrødslagkage:

Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

2 skiver rugbrød

bullet

4 spsk hakkede hasselnødder

bullet

1 spsk sukker

bullet

1 dl piskefløde

bullet

4 stk store kugler vaniljeis

bullet

4 spsk syltede kirsebær

bullet

lidt revet mørk chokolade

Isdessert a la sønderjysk rugbrødslagkage:
 


Fremgangsmåde:

 

  1. Smuldr rugbrødet og kom på en stegepande sammen med sukker og hasselnødder.

  2. Rist blandingen indtil brødet begynder at blive mørkt og sprødt.

  3. Afkøl helt.

  4. Pisk fløden til skum og fordel på fire tallerkner.

  5. Kom is, kirsebær, de sprøde rugbrød og nødder og chokolade herpå og servér.