HERREMAD 
   MENU 23
.01.2024

VESTKYSTSALAT

Moules Frites med estragonmayo

Franske vafler

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

VESTKYSTSALAT :

Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

I dåse tun i olie

bullet

En halv dåse Fiskeboller

bullet

Et lille bæger Rejer

bullet

Et halv glas Champignon

bullet

Ca 1 dl. Citronsaft

bullet

Dild – Salt -peber

bullet

Et halvt bæger Creme fraiche 18%

bullet

Ca. 200 g Mayonnaise

bullet

Toastbrød

 

Pynt:

bullet

Cherrytomat – Kaviar

 

VESTKYSTSALAT :

Fremgangsmåde
:

 

  1. Champignon og Fiskeboller skæres i mindre stykker

  2. Tun – Rejer – Fiskeboller -Champignon hældes i en sigte så vand og olie løber fra.

  3. I en skål blandes Creme fraiche og Majonnaise

  4. Derefter kommer der salt - peber – Citron . Dild ca 1 spiseske i.

  5. Når det er smagt til, kommer Tun- fiskeboller – rejer – champignon i med let hånd.

  6. Det kommer så på ristet brød, f.eks i 2 trekanter

  7. Og pyntes med tomat og Kaviar og lidt Dild
     

Moules Frites med estragonmayo:

Ingredienser til 4 personer:

 

Muslinger

bullet

2 kg blåmuslinger

bullet

100 gram god bacon i små tern

bullet

2 dl tør hvidvin

bullet

1/2 fennikel i tynde skiver

bullet

2 gulerødder i tynde skiver

bullet

2 fed mast hvidløg

bullet

1 rødløg, finthakket

bullet

Lidt paprika eller chili, evt.

bullet

Olie, smagsneutral

bullet

1 dl piskefløde eller kaffefløde

bullet

2 citroner

bullet

Bredbladet persille

 

Fritter

bullet

8 store bagekartofler

bullet

Olie

bullet

Timian

bullet

Salt og peber

 

Estragonmayo

bullet

4 æggeblommer, pateuriserede

bullet

Smagsneutral olie, f.eks rapsolie

bullet

Salt, peber

bullet

Citron

bullet

Dijonsennep

bullet

1 bdt. finthakket frisk estragon

 

Moules Frites med estragonmayo:

Fremgangsmåde:

 

Muslinger

  1. Skyl muslingerne, kassér skadede og åbne muslinger

  2. Hvis de lukker sig ved et let bank, er de stadig levende og helt fine

  3. Fjern evt. ”skæg” på muslingerne

  4. Bacon i små tern, løg, gulerødder, fennikel og hvidløg brunes let af i olie i en stor gryde.

  5. Kom hvidvin i og kog det op.

  6. Kom muslinger i og vend det hele let rundt.

  7. Læg låg på gryden og lad det småkoge i 5-10 min. indtil muslingerne har åbnet sig og bliver let rødlige i farven.

  8. Tilsæt fløden og kog kort op.

  9. Serveres med bredbladet persille på toppen sammen med fritter og estragonmayo.



Estragonmayo

  1. Æggeblommer, salt, peber, lidt citron eller hvidvinseddike og Dijonsennep piskes sammen til en glat og luftig æggemasse

  2. Æggemassen tilsættes olie i en tynd stråle under piskning indtil passende tyk konsistens er opnået.

  3. Hakket estragon tilsættes og røres rund

  4. Smag til med salt, peber og lidt citron efter behag

  5. Stil mayo’en køligt indtil den skal serveres.
     

Fritter

  1. Kartoflerne skylles / renses og skæres i stave efter eget valg

  2. Kog kartofler i letsaltet vand ca. 8 min. indtil de er næsten møre

  3. Hæld vandet fra, behold kartoflerne i den varme gryde og tilsæt olie og evt. timian, der blandes let sammen

  4. Bred kartofterne ud på en bradepande med bagepapir.

  5. Bag kartoflerne i en forvarmet ovn på 250 gr varmluft i ca 8-10 min.

  6. Hold øje med fritterne og tag dem ud når de er gyldne og sprøde uden at være tørre.

  7. Server med groft salt og en ½ citron

 

Franske vafler:

 

Ingredienser til 12 personer:

 

Dej

bullet

200 gr hvedemel

bullet

150 gr koldt smør i mindre tern

bullet

1 spsk vand

bullet

1 tsk eddike

bullet

Sukker til strøning

 

Smørcreme

bullet

100 gr blødt smør

bullet

150 gr flormelis

bullet

1 æggeblomme, pasteuriseret

bullet

2 spsk friskpresset appelsinsaft

bullet

1 tsk fintrevet usprøjtet appelsinskal

 

 

Franske vafler:

 

Fremgangsmåde:

 

  1. Vafler

  2. Kom melet i en skål og smuldr smørret heri

  3. Tilsæt vand og eddike og saml hurtigt dejen. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dejen ikke samler sig.

  4. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca ½ cm tyk dejplade.

  6. Stik runde kager ud med en dejudstikker eller et glas (ca. 5-6 cm i diameter).

  7. Strø sukker ud på et papir og rul kagerne ovale med et let tryk fra kagerullen, vend dem og kom dem på plader med bagepapir.

  8. Prik huller i dem med en gaffel og bag kagerne 8-10 min. ved 200 gr. - traditionel ovn til de er gyldne og sukkeret let karamellisere.

  9. Afkøl på bagerist.

 

Smørcreme

  1. Pisk ingredienserne til smørcremen sammen til en luftig creme.

  2. Fordel cremen på halvdelen af kagerne og læg dem sammen med resten af kagerne.