HERREMAD 
   MENU
21.11.2023

 

Mulligatawny suppe med kylling

Moo SHU PORK
 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

Mulligatawny suppe med kylling.

Ingredienser til 4 personer.

Suppe

bullet400 g kyllingebryst
bulletSmagsneutral kokosolie til stegning
bullet100 g løg finthakket
bullet3 fed hvidløg finthakket
bullet150 g gulerod i tern
bullet3 stængler bladselleri i tern
bullet1  æble  i tern
bullet2 spsk karry
bullet1 spsk  garam masala , (hjemmelavet Garam Masala)
bullet0,5 tsk kanel
bullet2 spsk frisk ingefær revet
bullet1 l kyllingebouillon/hønsebouillon
bullet1 dåse flåede tomater
bullet1 dåse kokosmælk
bullet2 spsk  sødning
bulletsalt
bulletfriskkværnet peber
bulletlimesaft

Topping:

bulletfrisk koriander
bulletcashewnødder ristet

Indgridienser til Garam Masala´ krydderi:

bullet1 tsk stødt spidskommen
bullet1 tsk stødt koriander
bullet1 tsk stødt kardemomme
bullet1 tsk friskkværnet peber
bullet1 tsk stødte nelliker
bullet1 tsk kanel
bullet1 tsk stødt muskatnød
bullet1 tsk chiliflager valgfrit
bullet1 tsk gurkemeje valgfrit
 
Mulligatawny suppe med kylling.

En antiinflammatorisk bombe med masser af smag og duft. Er sund for kroppen, fordi den forebygger en række sygdomme.

Fremgangsmåde:

  1. Kom kyllingebrystet i en gryde med vand eller fond og lad den småsimre i 10-15 minutter, til den er tilberedt
    Læg den til side
  2. Opvarm lidt kokosolie i en stor gryde
  3. Sauter løg og hvidløg, til de er klare i farven
  4. Tilsæt gulerod, selleri og æble og steg med i et øjeblik
  5. Tilsæt karry, garam masala, kanel og ingefær og lad det stege med til det begynder at dufte
  6. Hæld bouillon og flåede tomater i gryden og lad det koge op og simre i ca 10 minutter
  7. Tilsæt kokosmælken og lad det simre videre i ca. 5 minutter
  8. Smag til med sødning, salt, peber og limesaft
  9. Skær eller riv kyllingen i mindre stykker og rør det enten i suppen eller fordel det på toppen af skålene ved
    servering
  10. Server med frisk koriander og evt. ristede cashewnødder
     


 

Moo SHU PORK:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

500 g svinekoteletter

bullet

smagsneutral kokosolie til stegning

 

Marinade

bullet

6 spsk sojasauce eller glutenfri tamari

bullet

4 spsk risvineddike

bullet

4 fed hvidløg revet

bullet

2 spsk frisk ingefær revet

bullet

2 spsk sesamolie

bullet

2 spsk Sukrin Gold

 

Æg og grøntsager

bullet

200 g champignon i skiver

bullet

4 æg

bullet

4 forårsløg snittet

bullet

400 g hvidkål revet

bullet

200 g gulerod revet

 

Drys

bullet

1 rød chili skåret i skiver

 

Moo SHU PORK:

Fremgangsmåde:
 

  1. Bland soja/tamari, risvineddike, hvidløg, ingefær, sesamolie og sukrin sammen i
    en skål eller frysepose.
  2. Skær koteletterne i tynde strimler og bland dem sammen med marinaden.
    Lad kødet marinere i mindst 30 minutter.
  3. Opvarm lidt smags neutral kokosolie på en pande og steg kødet i et minuts tid
    ved høj varme, til det har fået farve.

Æg og grøntsager

  1. Skub kødet lidt til side og tilsæt champignonerne og lad dem smide lidt af væsken
  2. Tilsæt evt. en anelse mere kokosolie og slå æggene ud på panden, rør i det så det
    bliver til røræg og bland det sammen med kødet og champignonerne.
  3. Tilsæt det hvide af forårsløgene, hvidkål og gulerod og lad det stege med et
    øjeblik.
  4. Smag til evt. med lidt ekstra soja, risvinseddike og sødning.

Servering:

  1. Drys med resten af forårsløgene og evt. frisk koriander, chili og sesamfrø ved
    servering.