HERREMAD
MENU
21.11.2023 |
Mulligatawny suppe med kylling
Moo SHU PORK
|
Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024 |
Mulligatawny suppe med kylling. Ingredienser til 4 personer.
Suppe
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 400 g kyllingebryst |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | Smagsneutral kokosolie til stegning |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 100 g løg finthakket |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 3 fed hvidløg finthakket |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 150 g gulerod i tern |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 3 stængler bladselleri i tern |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 æble i tern |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 2 spsk karry |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 spsk garam masala , (hjemmelavet Garam Masala) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 0,5 tsk kanel |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 2 spsk frisk ingefær revet |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 l kyllingebouillon/hønsebouillon |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 dåse flåede tomater |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 dåse kokosmælk |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 2 spsk sødning |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | salt |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | friskkværnet peber |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | limesaft |
Topping:
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | frisk koriander |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | cashewnødder ristet |
Indgridienser til Garam Masala´ krydderi:
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 tsk stødt spidskommen |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 tsk stødt koriander |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 tsk stødt kardemomme |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 tsk friskkværnet peber |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 tsk stødte nelliker |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 tsk kanel |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 tsk stødt muskatnød |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 tsk chiliflager valgfrit |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 tsk gurkemeje valgfrit |
|
Mulligatawny suppe med kylling. En
antiinflammatorisk bombe med masser af smag og duft. Er sund for kroppen,
fordi den forebygger en række sygdomme.
Fremgangsmåde:
- Kom kyllingebrystet i en gryde med vand eller fond og lad den
småsimre i 10-15 minutter, til den er tilberedt
Læg den til side
- Opvarm lidt kokosolie i en stor gryde
- Sauter løg og hvidløg, til de er klare i farven
- Tilsæt gulerod, selleri og æble og steg med i et øjeblik
- Tilsæt karry, garam masala, kanel og ingefær og lad det stege med
til det begynder at dufte
- Hæld bouillon og flåede tomater i gryden og lad det koge op og simre
i ca 10 minutter
- Tilsæt kokosmælken og lad det simre videre i ca. 5 minutter
- Smag til med sødning, salt, peber og limesaft
- Skær eller riv kyllingen i mindre stykker og rør det enten i suppen
eller fordel det på toppen af skålene ved
servering
- Server med frisk koriander og evt. ristede cashewnødder
|
Moo SHU PORK:
Ingredienser til 4 personer:
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
500 g svinekoteletter |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
smagsneutral kokosolie til
stegning |
Marinade
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
6 spsk sojasauce eller
glutenfri tamari |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
4 spsk risvineddike |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
4 fed hvidløg revet |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 spsk frisk ingefær revet |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 spsk sesamolie |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 spsk Sukrin Gold |
Æg og grøntsager
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
200 g champignon i skiver |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
4 æg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
4 forårsløg snittet |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
400 g hvidkål revet |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
200 g gulerod revet |
Drys
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 rød chili skåret i skiver |
|
Moo SHU PORK:
Fremgangsmåde:
- Bland soja/tamari, risvineddike, hvidløg, ingefær, sesamolie og
sukrin sammen i
en skål eller frysepose.
- Skær koteletterne i tynde strimler og bland dem sammen med
marinaden.
Lad kødet marinere i mindst 30 minutter.
- Opvarm lidt smags neutral kokosolie på en pande og steg kødet i
et minuts tid
ved høj varme, til det har fået farve.
Æg og grøntsager
- Skub kødet lidt til side og tilsæt champignonerne og lad dem
smide lidt af væsken
- Tilsæt evt. en anelse mere kokosolie og slå æggene ud på panden,
rør i det så det
bliver til røræg og bland det sammen med kødet og champignonerne.
- Tilsæt det hvide af forårsløgene, hvidkål og gulerod og lad det
stege med et
øjeblik.
- Smag til evt. med lidt ekstra soja, risvinseddike og sødning.
Servering:
- Drys med resten af forårsløgene og evt. frisk koriander, chili
og sesamfrø ved
servering.
|