HERREMAD 
   MENU 14
.11.2023

 

Tandoori rejer med Raita dressing og blomkålsris

Chicken Tikka Masala

 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

Tandoori rejer med
Raita dressing og blomkålsris:


Ingredienser til 4 personer:

 

Tandoori rejerne:

bullet

300 g rejer i bæger

bullet

1 spsk tandoori krydderi

bullet

2 spsk græsk yoghurt (10%)

bullet

1 tsk salt

bullet

2 spsk olivenolie

 

Raita-dressing:

bullet

2 dl græsk yoghurt (10%)

bullet

150 g agurk

bullet

1 fed hvidløg

bullet

1/3 potte frisk mynte

bullet

1 ½ tsk citronsaft

bullet

½ tsk stødt spidskommen

 

Blomkålsris:

bullet

300 g blomkålsris

bullet

Lidt frisk mynte blade

bullet

Salt og friskkværnet peber

 

Naanbrød:

bullet

25 g gær

bullet

1 dl lunkent vand

bullet

1 dl mælk

bullet

1 sammenpisket æg

bullet

1 dl drænet yoghurt

bullet

3 spsk olivenolie

bullet

1 tsk salt

bullet

1 tsk sukker

bullet

450 g hvedemel cirka

 

Pensling og smag:

bullet

20 g smeltet smør

bullet

1 håndfuld finthakket frisk koriander

bullet

1 tsk nigella frø

bullet

2 fed hvidløg finthakket

 


 

Tandoori rejer med
Raita dressing og blomkålsris
:

Fremgangsmåde
:
 

Tandoori rejerne:

 

  1. Rejerne skal i si og dryppe af og næsten tørre vendes i tandoori krydderiet, græsk
    yoghurt. salt og olivenolien.

  2. Herefter lægges på meget varm pande (måske med en tsk olivenolie) Overvåg pan-
    den mens væden reducerer, ca. 3 minutter.

  3. Rejerne sammen med evt. snask fra panden er klar til servering som 1/3 af retten.

 

Raita-dressing:

  1. 150 g groftrevet agurk (væden presses fra og kasseres) blandes med 2dl græsk
    yoghurt, 1 fed fintrevet hvidløg, 1 ½ tsk citronsaft, ½ tsk stødt spidskommen og
    1/3 potte frisk mynte, hakket.
  2. Raitaen udgør endnu 1/3 af retten.

 

Blomkålsris:

  1. Læg blomkålsrisene i en si over en skål.
  2. Kog vand og hæld over risene og lad dem ´soppe´ i det varme vand 3 minutter.
  3. Retten er klar til servering med de 3 dele hver for sig på tallerkenen pyntet med
    nogle få mynteblade.

 

 

Naanbrød:

 

  1. Fremgangsmåde (ca 1½time fra start til færdig)

  2. Lun vandet i lille gryde og tilsæt mælk.

  3. Rør gæret ud i væsken.

  4. Tilsæt det sammenpiskede æg, yoghurt, olivenolie, sukker og salt og halvdelen af
    melet.

  5. Rør grundigt igennem og tilsæt så lidt efter lidt mere mel.

  6. Ælt dejen godt, skal være smidig men ikke hård og ikke for klistret.

  7. Læg dejen i en skål og lad den hæve til dobbelt størrelse i en times tid.

  8. Del dejen i 4 og form dem flade i dråbeform.

  9. Lad dem hæve et kvarter på en bageplade med bagepapir.

  10. Pensl dem med smagene gerne rundhåndet.

  11. Bag dem i forvarmet ovn ved 230 g varmluft i c a. 10 min.
     

 

Chicken Tikka Masala:

Ingredienser til 4 personer:

 

Marineret kylling:

bullet

600 g kyllingbryst

bullet

2 dl youghurt naturel

bullet

3 fed hvidløg

bullet

½ tsk chiliflager

bullet

1 tsk tørret gurkemeje

bullet

½ tsk stødt spidskommen

bullet

2 tsk Garam Masala

bullet

1 stk lime

 
bullet

Sauce:

bullet

2 løg

bullet

3 fed hvidløg

bullet

1 spsk tomatpure

bullet

1 spsk sukker

bullet

2,5 dl madlavningsfløde

bullet

2 tsk tørret gurkemeje

bullet

1 tsk paprika

bullet

Salt og peber

 

Tilbehør:

bullet

Ris og Naanbrød

 

Chicken Tikka Masala:

Fremgangsmåde:

 

  1. Marinaden til kyllingen laves. Youghurt blandes med tørrede chiliflager, gurkemeje, spidskommen, garam masala samt saft fra 1 lime.

  2. Hvidløg presses i hvidløgspresser. Vend det i marinaden. Kyllingen renses og skæres i tern og vendes godt i marinaden og trækker lidt.

  3. Imens hakkes løg og hvidløg fint ( eller presses ) til saucen.

  4. En pande eller gryde varmes op med 2-3 spsk olie.

  5. Herefter svitses løg og hvidløg i 3-4 min ( må ikke blive brunt ).

  6. Herefter tilsættes tomatpure og de forskellige krydderier.

  7. Så tilsættes madlavningsfløden og kylling og marinade kommes i gryden/panden. Dette simrer i 10-15 min, til kyllingen er færdigstegt og saucen tykner.

  8. Smag til med salt og peber.

  9. Pynt med frisk koriander og en skefuld Creme fraiche 18%