HERREMAD 
   MENU
07.11.2023

 

Thaifiskesuppe

Butter Chicken
 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

Thaifiskesuppe.

Ingredienser til 4 personer.

 
bullet3-5 cm ingefær
bullet3 fed hvidløg
bullet2 løg
bullet2 stængler citrongræs
bullet4 kaffirlimeblade
bullet1 spsk gurkemeje
bullet2 dåser kokosmælk
bullet250 ml grønsagsbouillon
bullet3 fileter af hvid fisk som torsk eller lange(Ca. 500g)
bullet100 g mangetout-ærter eller edamame bønner
bullet2 håndfulde spinatblade
bullet1 bundt koriander
bullet1 1/2 rød chili
bullet200 g store rejer
bulletkokosolie til stegning
bulletsaft af 1 lime
bullethavsalt
bullet


 

 

Thaifiskesuppe.

En antiinflammatorisk bombe med masser af smag og duft. Er sund for kroppen, fordi den forebygger en række sygdomme.

Fremgangsmåde:

 

  1. Skræl ingefær, hvidløg og løg, snit det fint og kom det i en gryde med opvarmet kokosolie.
  2. Skær citrongræsset i fine stykker og tilsæt citrongræs, kaffirlimeblade og gurkemeje. Lad det simre i 5 minutter.
  3. Tilsæt kokosmælken og ca. 150 ml bouillon.
  4. Lad suppen simre i endnu 15 minutter, indtil det dufter dejligt.
  5. Suppen kan med fordel blendes nu, så de tørrede kaffirlimeblade findeles.
  6. Skær fisken i mindre stykker og kom den i gryden og lad suppen trække i 5 minutter.
  7. Herefter tilsættes ærterne, de skyllede spinatblade, koriander, hakket chili og rejer.
  8. Suppen opvarmes kortvarig, så den koger. Suppen smages til med limesaft og havsalt.

    Kaffirlimeblade fås tørrede i velassorterede supermarkeder. Hos nogle grønthandlere kan de fås friske.


 

Butter Chicken:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

2 tsk Stødt kardemomme

bullet

2 tsk Stødt koriander

bullet

2 tsk Garam masala

bullet

1 tsk Chilipulver

bullet

2 spsk Fintrevet frisk ingefær

bullet

5 fed hvidløg - pressede

bullet

1,5 dl Græsk yoghurt 10 %

bullet

2 spsk Koncentreret tomatpuré

bullet

2 tsk groft salt

bullet

½ tsk sukker

bullet

500g Udbenet kyllingeoverlår i mundrette stykke

bullet

50 g smør

 

bullet

20 g Smør

bullet

2 Grofthakkede zittauerløg

bullet

1 dåse Hakkede tomater

bullet

1 dl Hønsebouillon

bullet

1 dl Piskefløde 38%

bullet

 

Toppings

bullet

Frisk koriander

bullet

Ristede, grofthakkede cashewnødder

 

Tilbehør

bullet

Kogte ris

 

Butter Chicken:

Fremgangsmåde:
 

  1. Vend de tørrede krydderier sammen med ingefær og hvidløg.
  2. Bland yoghurt med tomatpuré, salt, sukker og krydderiblandingen.
  3. Vend marinaden godt sammen med kyllingestykkerne, og lad kødet marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  4. Lad smørret (50g) blive gyldent i en sauterpande og steg kyllingekødet med den marinade, der hænger ved - ca. 3 min. på hver side.
  5. Tag den stegte kylling af panden og sæt til side.
  6. Lad smørret (20g) blive gyldent i samme sauterpande og steg løg ved jævn varme i ca. 5 min.
  7. Tilsæt tomater og bouillon og lad retten koge ved svag varme i ca. 10 min. under låg.
  8. Tilsæt fløde og blend retten helt glat, evt. med en stavblender.

Servering:

  1. Kom den stegte kylling ned i saucen, og varm det hele godt igennem.
  2. Anret og top med lidt koriander og cashewnødder.
  3. Server med ris.