HERREMAD 
   MENU
24.10.2023

 

Cremet Sellerikasserolle med glaserede æbler

Romerske Kager
 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

Cremet Sellerikasserolle med glaserede æbler:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 stk. Knoldselleri

bullet

500 gr. Gulerødder

bullet

2-3 stk.Skalotteløg

bullet

4 stk.Syrlige æbler

bullet

0,5l Hvedeøl

bullet

2-3 spsk. Æblecidereddike

bullet

750 ml. Grøntbouillon

bullet

1 pakke Smør

bullet

100gr. Fast ost (Them Krystal el.lign.)

bullet

5-6 kviste Frisk timian

bullet

2 spsk. Rygeost

bullet

2-3 sk. Rugbrød

bullet

1 stk. Citron (skallen herfra)
 

 

Cremet Sellerikasserolle med glaserede æbler:

Fremgangsmåde:
 

  1. Rens grøntsagerne og skær dem ”Brunoise”. Det vil sige meget små tern! Gerne så
    små som 0.25cm x 0.25cm.Som nævnt er denne del essentiel for rettens færdige udtryk og oplevelse. Hvis
    grøntsagerne er for grove, vil de ikke optage væsken tilstrækkeligt.
  2. Klar løg og gulerødder i en god klat smør i en gryde/kasserolle. Det skal ikke tage for meget farve.
  3. Tilsæt selleritern og svits det yderligere et par minutter. Nu tilsættes et glas øl, en spiseske eddike og en buket timiankviste.
  4. Arbejd fonden ind i retten lidt efter lidt – lidt i stil med en risotto – til det er cremet og
    mørt ”al dente”.
  5. Tern nu et æble og kom det i gryden sammen med en skefuld rygeost eller to og riv lidt at den faste ost i.
  6. Nu skal retten samle sig og blive ekstra cremet. Smag til med salt, peber og eventuelt rygeost, eddike og citronskal.
  7. De resterende æbler skæres i både og kommes på en pande med en god klat smør. Når smørret bruner, tilsættes en slat øl. Blandingen reducerer indtil æblerne er glaceret i øl/smør glacen.
  8. Rist rugbrødstern i smør på en pande. Bare giv den én på hatten!
  9. Servér retten på en rustik tallerken.
  10. De glacerede æbler og rugbrødsknas drysses over og ost rives på ved servering.
     

Romerske Kager:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

225 g sukker

bullet

¼ fl hvidvin (1,9 dl)

bullet

225 g olivenolie

bullet

1½ ts bagepulver

bullet

750 g pizzamel

bullet

Brombærmarmelade

 

Romerske Kager:

Fremgangsmåde:
 

  1. Kom sukker, vin, olie og bagepulver i en skål. Rør mel i – lidt ad gangen.
    Ælt dejen hurtigt sammen så den bliver glat, blank og smidig.
    Lad den hvile i 10 – 15 minutter.
  2. Del dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud i ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord.
    Skær dejen ud i firkanter på 7 x 7 cm.
  3. Læg en teskefuld brombærmarmelade på midten af hver firkant. Fold dejen sammen fra to sider over for hinanden og tryk sammen. Tryk også enderne sammen, så marmeladen ikke løber ud under bagningen.
  4. Læg kagerne på bagepapir på en bageplade og sæt den i ovnen ved 225 grader i 10 – 15 minutter.
  5. Tag dem ud når de er lysebrune og køl dem på en rist.
  6. Sigt flormelis over før servering.