HERREMAD 
   MENU
03.10.2023

 

Forloren and med svesker og aspargeskartofler

Gammeldags Æblekage

 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

Forloren and med svesker og aspargeskartofler:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

400 g svinemørbrad

bullet

100 g svesker

bullet

50 g æble

bullet

300 g aspargeskartofler

bullet

2 dl fløde

bullet

100 g bacon

bullet

Balsamico

bullet

Sukker

bullet

Salt

bullet

Peber



 

Forloren and med svesker og aspargeskartofler:
 


Fremgangsmåde:

 

Mørbraden:

  1. Æblet skæres i fine tern.

  2. Svinemørbraden bankes fladt ud, og halvdelen af sveskerne samt alle æblerne lægges oven på. Mørbraden rulles så sammen og bindes med snor.

  3. Derefter brunes den på pande og steges færdig i ovnen i cirka 20 minutter ved 180 grader.

  4. Resten af sveskerne vikles ind i bacon og steges i ovn sammen med mørbraden til de er sprøde.

 


Tilbehør:

  1. Kartoflerne renses og koges med skræl i letsaltet vand. De afkøles og sauteres på pande med sukker og balsamico, til de er glaserede.

  2. Fløden tilsættes skyen fra panden og koges op, smages til med salt og peber, og er klar til servering.



 

Gammeldags Æblekage

Ingredienser til 4 personer:

Æblegrød:

bullet

800 g æble, skrællede og skåret i små tern

bullet

1 dl vand

bullet

0,50 vaniljestang

bullet

1 knivspids kanel

bullet

1 knivspids stødt kardemomme

bullet

110 g sukker

 

Æblekage makronrasp:

bullet

25 g smør

bullet

75 g rasp

bullet

15 g sukker

bullet

300 g makroner

 

Flødeskum:

bullet

2 dl piskefløde

 

Gammeldags Æblekage

Fremgangsmåde:
 

Æblegrød til æblekage:

  1. Kom æbletern, vand, krydderier og sukker i en gryde, kog op og lad det simrekoge uden låg i 15 minutter.

  2. Rør det igennem et par gange undervejs.

  3. Stil grøden i køleskab og lad den køle helt af.


Makroner:

  1. Smelt smør på en pande og rist rasp og sukker under konstant omrøring i et par minutter til sukkeret er smeltet.

  2. Lad det køle af på et stykke bagepapir.

  3. Knus makronerne lidt til de er i passende stykker og bland dem med sukkerraspen.

 

Flødeskum:

  1. Pisk fløden til luftig lækker flødeskum.