230221

HERREMAD 
   MENU
21.02.2023

 

Sorte Gryde

Kartoffelmos

Is

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Sorte Gryde:

Ingredienser til 6 personer:

bullet

1 kg mørt oksekød, fx okseinderlår eller -klump

bullet

50 g smør

bullet

2 dl stærk kaffe, fx espressokaffe

bullet

4 dl piskefløde, 38%

bullet

1/2 dåse hakkede tomater (ca. 200g)

bullet

1/2 dl snaps

bullet

2 tsk. groft salt

bullet

Frisk-kværnet peber



Pynt:

bullet

Kviste af bredbladet persille

 

Sorte Gryde:

Fremgangsmåde:
 

  1. Skær kødet i tændstiklange strimler, ca. 1 cm tykke.
  2. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.
  3. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig i smørret.
  4. Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt de øvrige ingredienser - undtagen madlavningsfløde.
  5. Lad retten koge ved svag varme og under låg ca. 1 time.
  6. Tilsæt herefter madlavningsfløde og kog godt igennem i ca. 5 min. - uden låg.
    Smag til.
  7. Server gryderetten med kartoffelmos og persille.

 

 

 

 

 

Kartoffelmos:

Ingredienser til 6 personer:

bullet

1,5 kg kartofler (gerne melede)

bullet

100 g smør skåret i tern

bullet

2,25 dl mælk

bullet

Lidt friskrevet muskatnød

bullet

1,5 tsk 1.salt

bullet

Friskkværnet peber

 

Kartoffelmos:


Fremgangsmåde:
 

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker og koges i usaltet vand, til de er godt møre.
  2. Vandet hældes fra kartoflerne, og de dampes helt tørre.
  3. Kartoflerne moses med en kartoffelstøder eller en håndmixer, og smør og den lune mælk tilsættes, til konsistensen er cremet og luftig.
  4. Smag til med salt, peber og muscatnød.