HERREMAD 
   MENU 25. Jan. 2022

 

Ministrone suppe

Farfalle med kylling, salviesmør og butternutsquash

 

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

Ministrone suppe:

Ingredienser til 4 - 6 personer:

bullet

1 lille løg

bullet

1 porre

bullet

1 gulerod

bullet

1 kartoffel

bullet

2 tomater

bullet

1/8 selleri

bullet

100 gram hvidkål

bullet

50 g spæk

bullet

1½ liter boullion

bullet

2 spsk. ris

bullet

25 g. spagetti i småstykker

bullet

1 lille dåse ærter

bullet

1 knust hvidløgsfed

bullet

Hakket persille

bullet

Salt

bullet

Tomatpuré

Ministrone suppe:

Fremgangsmåde:
 

  1. Gør grønsagerne i stand, skær løg, porre, gulerod og kartoffel i terninger.
  2. Skold og flå tomaterne.
  3. Svits det godt i en gryde og tilsæt grøntsagerne – dog ikke tomaterne.
  4. Svits blandingen godt, hæld bouillonen på og kog i godt 10 minutter.
  5. Læg ris spaghetti og tomater i gryden og kog videre 15-20 minutter
  6. Tilsæt haricots-verts eller ærter samt hvidløg og persille.
  7. Varm suppen til kogepunktet og smag den til.
     

 

 

 

 

 

 

 

Farfalle med kylling, salviesmør og butternutsquash:

Ingredienser til 4 personer:

Bagt butternutsquash:

bullet

1 butternutsquash

bullet

1 spsk olivenolie

bullet

Salt og friskkværnet peber

 

 

Stegt kylling:

bullet

50 g hvedemel

bullet

Salt og friskkværnet peber

bullet

4 kyllingebryster med skind og vingeben

bullet

2 spsk olivenolie til stegning

bullet

25 g smør til stegning

bullet

250 g markchampignon

bullet

125 g østershatte

 

 

Tilbehør:

bullet

300 g farfalle (pastasløjfer)

bullet

1 bundt salvie

bullet

25 g smør til stegning



 

Farfalle med kylling, salviesmør og butternutsquash:


Fremgangsmåde:

Bagt butternutsquash:

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Skyl og flæk squashen. Fjern kernerne
  3. Læg de 2 halvdele i et ovnfad, dryp med olie og krydr med salt og peber
  4. Bag squashen i ovnen i ca 45 min. til den er mør.

 

Stegt kylling:

  1. Bland mel med salt og peber i en dyb tallerken

  2. Vend kyllingebrysterne i melet, så det meste af overfladen er dækket

  3. Opvarm olie og smør på panden

  4. Steg brysterne på panden i 20 min i alt. Vend dem jævnligt

  5. Rens svampene. Skær dem i mindre stykker. Steg dem på panden sammen med brysterne.

  6. Skær squashen i tern og lad dem stege med på panden

 

Tilbehør:

  1. Kog farfalle efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra og lad pastaen blive i gryden.

  2. Tag brysterne af panden og vend resten af pandens indhold sammen med pastaen i gryden

  3. Smelt smør på panden og steg salviebladene til de bliver sprøde

 

Servering:

bullet

Anret pastaen på et fad med kyllingebryster og salvie.

P.S.

bullet

Hvis man ikke kan få fat i kyllingebryst med skind, kan man bruge overlår i stedet. Så skal kyllingen steges lidt længere end angivet i opskriften