HERREMAD 
   MENU 18. Jan. 2022

 

Originale italienske kødboller med pasta

Tiramisu med Whisky
 

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

Originale italienske kødboller med pasta

Ingredienser til 4 - 6 personer:

Fars til kødboller

bullet

400 gram kalv- og flæsk

bullet

2 æg

bullet

1 løg

bullet

1 håndfuld basilikumblade (cirka halvdelen af
   planten)

bullet

1 fed hvidløg

bullet

2 spsk havregryn

 

Tomatsovs

bullet

1 stort løg

bullet

3 dåser hakket tomat

bullet

1 håndfuld basilikumblade (cirka den anden
   halvdel af en basilikumplante)

bullet

3 fed hvidløg (gerne store fed)

bullet

Olivenolie

bullet

salt og cayenne peber

bullet

25 gram friskrevet parmesan

 

bullet

Tilbehør

bullet

500 gram pasta
 

Originale italienske kødboller med pasta:

Fremgangsmåde:
 

Fars

  1. Skyl basilikumblade, pil løg og hvidløg – hak det hele meget fint. Vend det sammen med fars, æg, havregryn samt salt og cayenne peber.
  2. Rør farsen med en ske indtil den begynder at blive lidt sej i det.
  3. Sæt farsen på køl i mindst 30 minutter.

Tomatsovs

  1. Skyl basilikumblade, pil løg og hvidløg og hak det hele fint. Steg det et par minutter i olivenolie til det begynder at blive blankt.
  2. Tilsæt de hakkede tomater, og lad nu tomatsovsen stå og simre ved lav/middel varme så den ikke buldrekoger, men bare står og hygger sig. Der må gerne koges noget af væden ud af sovsen, så den bliver mere smagsfuld.

Tilberedning af de italienske kødboller

  1. Når farsen har hvilet i mindst 30 minutter tages den ud, og der former små kødboller, ca. 3 cm i diameter, i hånden med en ske
  2. Steg kødbollerne med middelvarme på en pande i lidt olivenolie til det begynder at tage farve. Husk at vende dem undervejs, så det får lidt stegeskorpe over det hele – dette er samtidig med til at sikre, at dine kødboller forbliver runde.
  3. Når kødbollerne alle er brunede lægges de i tomatsovsen, hvor de tilberedes færdige i 15 minutter.

Servering

  1. Lige inden servering rives parmesanost, som fordeles med kødboller og tomatsovs. Top med lidt friske basilikumblade og servér sammen med pastaen.
     
Tiramisu med Whisky:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

50 g sukker

bullet

2 æg

bullet

½ stang vanilje

bullet

250 g marscarpone

bullet

1 dl kaffe

bullet

1 dl whisky

bullet

½ pakke savoiardi-småkager (Lady Fingers)

bullet

1 spsk. Kakao pulver
 



 

Tiramisu med Whisky:


Fremgangsmåde:
 

  1. Del æggeblommerne fra æggehviderne.
  2. I en pinlig ren skål piskes æggehviderne stive.
  3. Skrab vaniljekornene ud af stangen og bland dem med lidt sukker. Det gøres ved at mase det sammen på et skærebræt, så frigives smagen, og kornene adskilles.
  4. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Pisk marscar-ponen i.
  5. Vend derefter forsigtigt æggehviderne i.
  6. Hæld kaffen og whiskyen sammen i en lille skål.
  7. Del 8 Lady Fingers i halve på midten.
  8. Kom massen i en sprøjtepose. Kom lidt i bunden af hver af de 4 glas. Vend 2 af de halve Lady Fingers i kaffe/whisky blandingen. (Husk at de ikke skal suge ret meget før de bliver bitre).
  9. Læg dem ovenpå massen, kom masse på så de er dækket, så endnu to Lady Fingers, og igen masse til de er dækket.
  10. Derefter ½ time i fryser og 1 time i køleskab.
  11. Inden servering drysses kakaopulver over med en si.