HERREMAD 
   MENU 11. Jan. 2022

Italiensk kødgryde

Italiensk jordbærtrifli

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

Italiensk kødgryde:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

600 gram nakkefilet eller nakkekoteletter

bullet

1 stort zittauerløg

bullet

1 rød peberfrugt
2 deciliter kalvefond

bullet

100 gram soltørrede tomater

bullet

2 teskefulde paprika

bullet

3 spiseskefulde engelsk sauce

bullet

2 teskefulde tørret timian

bullet

2 stilke bladselleri

bullet

salt og friskkværnet peber

 

 

 

 

 

Råstegte kartofler:

 

bullet

600 gram kartofler helst små kartofler med skræl

bullet

olivenolie

bullet

flagesalt

bullet

timian tørret eller frisk

 


 

Italiensk kødgryde

Fremgangsmåde:
 

  1. Kødet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres fra og kasseres.
  2. Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget varm stegegryde.
  3. Løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
  4. Peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med kalvefond, soltørrede tomater, paprika, engelsk sauce og timian. Låget lægges på, og nu simrer kødgryden i halvanden time.
  5. Bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par centimeter, og koges med de sidste 10 minutter.
  6. Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen koge lidt ind til det næsten cremer.
  7. Kom kødet tilbage i gryden, og servér med råstegte kartofler
     

 

 

Fremgangsmåde:
 

  1. Kartoflerne vaskes grundigt og tørres i et rent viskestykke. Det er ikke så lækkert med jord og støv i de færdige kartofler.
  2. Læg nu en kartoffel mellem to grydeskeer af træ, og skær et kryds i kartoflen, så du skærer helt ned til træet, men altså ikke skærer kartoflen over. Lidt som du kender det fra hasselback kartofler - her blot med et kryds.
  3. Stil kartoflen i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Fortsæt på samme måde med de øvrige kartofler.
  4. Hæld lidt olivenolie i en lille skål, og pensl kartoflerne med olien. Giv dem et godt lag.
  5. Drys også kartoflerne med lidt salt og tørret timian, og så er de klar til ovnen.
  6. De råstegte kartofler i ovn skal bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal de have cirka 40 minutter. Prik i dem med en kødnål for at kontrollere de er møre. Og ellers giver du dem fem minutter mere.

Har du ikke en varmluftsovn, skal de bages ved 220 grader almindelig luft.

 

 

Italiensk jordbærtrifli

Ingredienser til 4 personer:

bullet

500 g Jordbær

bullet

2 dl. Piske-fløde

bullet

2 spsk. Flormelis

bullet

1 tsk. Vanillesukker med ægte vanille

bullet

8 stk. Savoiardi biskuits (lady fingers)

bullet

Saft af ½ appelsin

bullet

Lidt revet appelsinskal



 

Italiensk jordbærtrifli


Fremgangsmåde:
 

  1. Skyl og nip jordbærrene.
  2. Tag 4-8 små bær fra til pynt og skær resten i tykke skiver.
  3. Pisk fløden halvstiv med flormelis og vanillesukker.
  4. Læg et tykt lag jordbæri bunden af 4 store portionsglas og dryp med appelsinsaft.
  5. Bræk ladyfingers i grove stykker.
  6. Fyld glassene lagvis op med lady fingers, fløde, jordbær og fløde.
  7. Pynt med de små bær og appelsinskal.


Triflien kan spises helt nylavet, mens biskuitterne er sprøde, eller man kan lade den stå og trække ligesom dansk trifli med makroner.


 

 

 

Italiensk kødgryde