HERREMAD 

   MENU 16. Nov 2021

Peber/tomat Suppe med pesto

Fasan med grønt

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Peber/tomat Suppe med pesto

Ingredienser til 4 personer:

bullet

4 røde peberfrugter

bullet

4 store tomater

bullet

2 rødløg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

3 spsk olivenolie

bullet

en håndfuld bredbladet persille

bullet

5 dl grøntsagsbouillon

bullet

Salt, peber

 

Pesto:

bullet

En håndfuld basilikum blade (evt ramsløg)

bullet

1 dl olivenolie

bullet

4 spsk pinjekerner

bullet

20 g revet parmesanost

 

Til servering

bullet

Salat tern

bullet

Groft brød
 

Peber/tomat Suppe med pesto

Fremgangsmåde:
 

  1. Tænd ovnen på 200 gr.
  2. Rens peberfrugter, skæres i kvarte stykker, fjern kerner.
  3. Skyl tomater og skær dem i kvarte – pil hvidløg og rødløg, skæres i kvarte.
  4. Læg peber, tomater, hvidløg og rødløg på en bageplade beklædt med bagepapir – fordel en dl olie over de udskårne stykker, drys med salt og peber og bag dem i ovnen ca 1 time – Vend rundt i blandingen undervejs. – Skyl persille. – Lav bouillonDe bagte grøntsager blendes sammen med persille, 2 spsk olie, og en del af bouillon – juster med resten af bouillon så konsistensen bliver ensartet og cremet. Smag til med salt og peber. Suppen varmes i en gryde før servering.

Pesto:

  1. Ingredienserne finmales i en blender – smages til med salt og peber.
  2. Server suppen med pesto og smuldret salat tern som topping og spis brød til.

     

Fasan med grønt

Ingredienser til 4 personer:

bullet

 2 fasaner

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

3 laurbærblade

bullet

3 kviste timian

bullet

selleri

bullet

1 gulerod

bullet

1 porre

bullet

1 løg

bullet

Champignon

bullet

1 dl portvin

bullet

2 dl fløde

bullet

Sovsejævner

bullet

Kulør

bullet

Ribs gele

bullet

1 bundt persille

bullet

Bacon

bullet

Smør

bullet

Små kartofler

bullet

Tyttebær

 

Waldorfsalat

bullet

2,5 dl creme fraiche

bullet

2 spsk sukker

bullet

Lidt salt

bullet

Bladseleri

bullet

Vindruer

bullet

1 æble

bullet

Valnødder

 

Fasan med grønt

Fremgangsmåde:

  1. Fasanbryster skæres fra skroget – OBS for evt. hagl!! – småkød skæres fra skrog, evt. sener fjernes.
  2. Bryster tilsættes lidt salt og peber og fyldes med persille og rulles sammen, en skive bacon rulles på yderst.
  3. Selleri, gulerod, porre og løg skæres i mindre tern.
  4. Skrog og ben koges i 1 l vand med grøntsager, laurbær, timian.
  5. Fasanrullerne steges i smør, 5 min på hver side, lægges i alufolie og hviler i 20 min.
  6. Småkød steges i smør i nogle min og sættes til side.
  7. Champignon ristes i smør og blandes med det lune småkød og evt. rester af persille.
  8. Fond fra ben skummes og sigtes, koges ind og anvendes til sauce med hjælp af en
  9. grønsagsterning, 1 spsk ribsgele, 1 dl portvin, kulør, fløde og sovsejævner.
  10. De små kartofler skal koge i ca. 10 min

Waldorfsalat

  1. Creme fraiche røres sammen med sukker og lidt salt.
  2. Skær stilk af bladselleri i tynde skiver, skær vindruer i kvarte og æblet i små stykker – valnødder hakkes
  3. Det hele blandes i dressing og pyntes evt på toppen med lidt hakkede valnødder