HERREMAD 

   MENU 05. Okt 2021

 

                    

                                                   Cremet sellerisuppe med trøffel

                               Kalvemørbrad med svampe ,parmaskinke og spinat

                                       

                                                           


         

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Cremet sellerisuppe med trøffel

Ingredienser til 3 personer:

bullet

200 g renset selleriknold

bullet

1 1/4 dl kalvebouillon

bullet

3/4 dl piskefløde

bullet

Salt og pebber

bullet

Lidt revet muskatnød

Drys

bullet

Trøffelcarpaccio(forsigtig)

 

Dertil flûtes eller andet brød.

 

Cremet sellerisuppe med trøffel

Fremgangsmåde:
 

  1. Skær sellerien i små tern og kog den helt mør i bouillonen under låg, 10-12 min.
  2. Hæld selleri og væde i en blender og blend det fint.
  3. Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt fløde og kog igennem, tilsæt lidt revet muskatnød og smag til.
  4. Drys lidt trøffelcarpaccio og klippet purløg ved serveringen.

Kalvemørbrad med svampe ,parmaskinke og spinat

 

Ingredienser til 3 personer:

bullet

400 g afpudset kalvemørbrad

bullet

Salt og pebber

bullet

1/2 kg frisk spinat

bullet

3 tynde skiver parmaskinke

bullet

1 fed finthakket hvidløg

Svampefyld og -sauce

bullet

1/2 finthakket skalotteløg

bullet

10 g smør

bullet

100 g friske svampe (3 slags)

bullet

1/2 spsk. finthakket persille

bullet

1/2 dl hvid portvin

bullet

3/4 dl god kalvefond eller bouillon

bullet

3/4 dl piskefløde

bullet

Salt og pebber

Tilbehør

Små pillede kartofler

 

 

Kalvemørbrad med svampe ,parmaskinke og spinat

 

Fremgangsmåde:

  1. Blancher den rengjorte spinat i 1/2- 1 min. i spilkogende vand tilsat salt
  2. Tag den op og afkøl i iskoldt vand. Dryp den godt af og dup den tør
  3. Tag pæne blade fra til at folde om kødet.
  4. Skær kødet ud i 3 bøffer, stil bøfferne på højkant på skærefladerne og tryk let sammen.Skær en åbning 2/3 ned til fyld.
  5. Stil stykkerne i et ildfast fad med åbning op. Drys friskkværnet peber og en anelse salt- husk skinken er salt.
  6. Sauter løgene i smør til de er klare, kom de rensede , groftskårne svampe på og steg dem gyldne. Forsigtig salt og peber.
  7. Tag dem fra panden og vend persille i halvdelen (Gør ikke panden ren) . Fordel persille-svampene i kødstykkerne.
  8. Læg skinkeskiverne ud og bred 2-4 pæne blancherede spinatblade ud på hver.Fold skinkeskiverne om kødet og hold dem fast med tandstikkere.
  9. Hæld portvIn på panden fra svampene, kog ind til 1/3 , tilsæt fond og kog igennem.Hæld fløde på og kog til saucen jævner let. Tilsæt de overskydende svampe og smag til.
  10. Lige inden serveringen steges kødet i en forvarmet ovn ved 220 grader i 12-15 min.Til det er fint stegt.Lad kødet trække 10 min. i fadet under stanniol efter stegningen.
  11. Lun de resterende spinatblade igennem i lidt smør med lidt finthakket hvidløg til spinaten er blank, men uden bladene går i stykker Krydr godt med peber og salt.
  12. Anret kødet over de smørsauterede spinatblade med svampesaucen
  13. Server med små pillekartofler hertil