HERREMAD 

Hold 2

   MENU 18. Feb -2020

           

                                              Timbaler af regnbueørred.

                    Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål

                                                                 

                                                                                                      

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 
 
Timbaler af regnbueørred

Ingredienser til 4 personer:

bullet

200 g filet af regnbueørred

bullet

1 tsk. salt

bullet

2 æg

bullet

1 nip citronpeber

bullet

1 spsk citronsaft

bullet

2 dl piskefløde.

bullet

2 stiftpiskede æggehvide

Servering

 

bullet

1 gl ørredrogn

bullet

2 dl cremefraiche

bullet

1 bdt dild

bullet

1 spsk finthakket rødløg

bullet

Salt og peper

bullet

Grønne salatblade

bullet

Letkogte grønne asparges

bullet

citronbåde

 

Timbaler af regnbueørred

Fremgangsmåde:

 

  1. Rens ørredfileten for ben og kom den i en foodprocessor sammen med salt og 2 æg. Sæt maskinen i gang og tilsæt fløden, mens maskinen kører. Smag til med citronpeber og citronsaft. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i fiskeblandingen og fordel den i grundigt smurte portionsforme.
  2. stil formene i en bradepande med varmt vand og bag timbalerne i ovnen i ca. 1 time ved 125 grader. Vend timbalerne ud af formene, lad afkøle og stil dem koldt til servering.
  3. pynt hver timbale med 1 tsk lakserogn, 1 tsk cremefraiche. Rør en sauce sammen af resten af cremefraichen, resten af rognen, hakkede rødløg og 2 spsk hakket dild. Smag saucen til med salt og peper. Servér timbalerne med grøn salat, asparges og citronbåde.
     

 

 


 

 

Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål

Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

75g bacon

bullet

500 g krondyr kød i tern

bullet

2 spsk olie

bullet

500 g champignon

bullet

2 stk skalotteløg

bullet

2,5 dl piskefløde

bullet

5 dl vand

bullet

3 tsk hvedemel

bullet

300 g savoykål

bullet

salt og peber

 

Tilbehør

bullet

1 kg kartofler

bullet

Tyttebær

bullet

asier

 

Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål

Fremgangsmåde:


 

  1. Skær baconen i små tern. Brun bacon og vildtkød sammen med 1 spsk olie i en gryde.
  2. Tag kød og bacon op af gryden, og læg det på en tallerken
  3. Skær svampene i mindre stykker, og hak løgene fint.
  4. Svits løg og svampe i 1 spsk olie i gryden
  5. Tilsæt kød, bacon, fløde og 4 dl vand eller vildtsuppe.
  6. Kog retten op under omrøring, skru ned for varmen, og lad retten simre i 45 minutter under låg.
  7. saucen jævnes med Maizena.
  8. Skær savoykålen i store trekanter, og kog dem i 3 minutter i letsaltet vand.
  9. Lad kålen dryppe af, og vend det i gryderetten.
  10. Smag saucen til med salt og peber
  11. Servér retten med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og eventuelt syltede asier

.