HERREMAD 

   MENU 28. Jan 2020

                    

Rejecocktail med mango

Rødtungefilet med laks og orangesauce
         

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 

Rejecocktail med mango:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

40 g quinoafrø

bullet

1 stor avocado

bullet

1 dl creme fraiche 18%

bullet

1 spsk limesaft

bullet

200 gr rejer

bullet

½ moden mangofrugt

bullet

Forårsløg

bullet

Rød chili

bullet

Flutes
 

Rejecocktail med mango:

Fremgangsmåde:
 

  1. Quinoafrø skylles før brug. Kog quinoa i ½ l vand i 30 min, vandet hældes fra og lad frøene køle af.

  2. Halver avocadoen, fjern sten og skræl. Mos den med en gaffel på en tallerken, tilsæt 1 dl creme fraiche, 1 spsk limesaft, salt og peber.

  3. Halver mangofrugt og fjern skræl, skær frugtkød ud i små tern.

  4. Forårsløg skæres i tynde ringe.

  5. Chili befris for kerner og skæres i meget små tern.

  6. Fordel quinoa, avocadocreme, rejer og mango i glas eller på en frokosttallerken.

  7. Drys ringe af forårsløg og chili stykker på toppen.

  8. Serveres med flutes.
     

Rødtungefilet med laks og orangesauce:

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 fiskefiletter, ca 20 cm lange, rødtunge eller rødspætte

bullet

4 stk fersk laks

bullet

2 porer

bullet

4 gulerødder

bullet

1 persillerod

bullet

50 g smør

bullet

1 dl hvidvin

bullet

1 dl fiskeboullion

bullet

1 appelsin økologisk

bullet

2½ dl piskefløde

bullet

200 gr røde fuldkornsris
 

Rødtungefilet med laks og orangesauce:
 

Fremgangsmåde:

  1. 4 hele porreblade skylles, koges i 2 min. i letsaltet vand, tag dem op og lad dem tørre. Skær dem i lange ca 2 cm brede strimler og stil til side.
  2. Rens de øvrige grønsager og skær dem i tynde 5 cm lange strimler, svitses i smør i 2 min og fordeles i et ildfast smurt fad.
  3. Fiskefiletter deles på langs og dryses let med salt og peber.
  4. Laksestykker skæres ud så de bliver ca 2 x 2 x 5 cm.
  5. Læg et laksestykke på den brede ende af fisken og rul det sammen. Hold rullerne sammen med en strimmel porre. Stil rullerne ned mellem grønsagerne i fadet.
  6. Hæld vin og boullion ved retten og dæk med bagepapir. Bag i forvarmet ovn ved 180 gr. i ca. 20 min.
  7. Riv appelsinskal fint og varm det sammen med fløde. Saften fra appelsinen tilsættes.
  8. Når fisken er færdig tilsættes væde fra fadet, evt jævning med majsstivelse, smag til med salt.
  9. Røde fuldkornsris koges i 1 l vand med salt ved middelvarme i 25 – 30 min.