HERREMAD 

Hold 2

   MENU 21. Jan -2020

            

                                       Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas

                                                        Kuller i karry

                                                        Pandekager

                                           

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 
 

Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas

 

Ingredienser til 4 personer:

Suppen

bullet

2 løg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

1 cm frisk ingefær

bullet

1 spsk olivenolie til stegning

bullet

500 g gulerødder

bullet

1 tsk gurkemeje

bullet

1 tsk spidskommen

bullet

salt og friskkværnet peber

bullet

7 dl hønsebouillon

bullet

1 dl piskefløde

 

Rugbrødsknas

bullet

4 skiver rugbrød

bullet

1 spsk olivenolie

bullet

1 nip salt

 

Til servering

bullet

bredbladet persille

bullet

½ granatæble

bullet

cremefraiche 18%

 

Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas

 

Fremgangsmåde:

Suppen

 

  1. .Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og riv ingefær. Steg løg,
    hvidløg og ingefær let i olie i en gryde.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Lad dem stege med i gryden. Tilsæt krydderierne og steg videre, til de begynder at dufte.
  3. Hæld bouillon i gryden og kog i 15 minutter. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
  4. Rør fløde i og smag til.

 

Rugbrødsknas

  1.  Tænd ovnen på 200 grader. Skær rugbrød i tern. Vend dem med olie og salt og læg dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen i 5 minutter.

Servering

  1. Skyl og hak persille. Flæk granatæblet og frigør de saftige kerner. Top suppen med
    cremefraiche, rugbrødsknas, granatæblekerner og persille.


 

 

Kuller i karry

Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

4-500 g kuller/torsk

bullet

1 løg ca. 50 g

bullet

200 g. gulerod 2-3 stk

bullet

3 porrer

bullet

1 spk vegetabilsk olie

bullet

1 spk karrypulver

bullet

1 dåse kokosmælk

bullet

2 æbler

bullet

1 spsk sesamfrø

bullet

300 g kogte jasminris

bullet

¼ bundt bredbladet persille

bullet

Salt og peber

 

 

 

Kuller i karry

Fremgangsmåde:


 

  1. Riv gulerødderne groft på rivejern og hak løg og porrer
    groft
  2. Steg løget, porrerne og gulerødderne i olie og tilsæt
    dernæst karry
  3. Tilsæt kokosmælk og lad det simre i 15 minutter. Smag
    til med salt og peber
  4. Skær fisken ud i mindre stykker, kom den i gryden og
    lad den simre i få minutter
  5. Skær æblet i både og pluk krydderurterne groft og vend
    det hele sammen
  6. Server med ris og drys med persille, mynte og sesamfrø.

.

 

Pandekager

 

bullet

3 dl mel

bullet

½ tsk salt

bullet

2 tsk sukker

bullet

1 tsk kardemomme

bullet

2 æg

bullet

3 dl mælk

bullet

3 spsk olie

 

 Pandekager

 

  1. Bland mel, salt, sukker og kardemomme. Pisk æg og mælk sammen
    og rør det i melet. Lad dejen hvile ½ time.
  2. Der serveres is til pandekagerne.