HERREMAD 

Hold 2

   MENU 7. Jan -2020

            

                                           Røget Laksetatar

     Lammeculotte med hvidløg/rosmarin, små kartoffelgratiner og grøntsager i ovn.

                                

                                         

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 
 

Røget Laksetatar

 

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 dl. creme fraiche

bullet

1 spsk. god mayo

bullet

Saften af 1/2 citron

bullet

1 tsk. dijonsennep

bullet

1/2 rødløg (finthakket)

bullet

Ca. 250 gr røget laks

bullet

1 håndfuld friskhakket dild (evt. lidt purløg)

bullet

Salt og peber

Røget Laksetatar

 

Fremgangsmåde:

 

  1. Alle ingredienser, bortset fra laks, røres sammen
    og smages til med salt og peber.
  2. Smag til igen og giv den evt. lidt ekstra citronsaft.
  3. Tataren kan bruges med det samme, men kan med fordel
    laves et par timer inden den skal bruges.

.

 

Lammeculotte med hvidløg/rosmarin, små kartoffelgratiner og grøntsager i ovn.

Ingredienser til 4 personer:

Culotten

bullet

2 stk lammeculotte

bullet

2-3 spsk olivenolie

bullet

1-2 spsk rosmarin

bullet

1 fed presset hvidløg

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

1dl hvidvin

 

 

Små kartoffelgratiner
bullet

4 kartofler

bullet

1 stor pastinak

bullet

½ dl kogevand

bullet

1 dl mælk

bullet

Salt

bullet

1 æggeblomme

bullet

Peber

bullet

En håndfuld revet ost

bullet

1 tsk. tørret timian

 

 

 

Grøntsager i ovn
bullet

200 g små tomater

bullet

1 aubergine

bullet

1 lille squash

bullet

10-15 sorte oliven

bullet

1 stort rødløg

bullet

Frisk eller tørret rosmarin og timian

bullet

Olivenolie

bullet

Salt og peber

 

Myntedip
bullet

1 dl græsk youghurt

bullet

4 stilke frisk mynte

bullet

1 fed hvidløg

bullet

En smule salt

 

Lammeculotte med hvidløg/rosmarin, små kartoffelgratiner og grøntsager i ovn.

Fremgangsmåde:

Culotten
 

  1. Rids lammeculotterne på fedtsiden. Bland olie med hvidløg og rosmarin og gnid culotterne godt ind i marinaden.
  2. Varm en pande og brun kødet på alle sider. Krydr med salt og peber, evt, et drys rosmarin.
  3. Kom kødet i et fad med hvidvin i bunden og sæt det i ovnen på 200 grader i ca. 25-30 min. Brug evt. et stegetermometer, for at sikre kernen bliver perfekt. Kernetemperatur på 65 grader svarer til en rosa kerne.
  4. Dæk kødet til og lad det hvile i ca. 10 min., inden kødet skæres ud i tynde skiver.

.Små kartoffelgratiner

  1. Skræl og skær kartofler og pastinak i grove stykker – kog dem møre, men ikke udkogte.
  2. Gem lidt kogevand og hæld resten væk. Med piskeris eller en kartoffelmoser, mases kartofler og pastinak sammen. Kom kogevandet og mælk i til en passende
    konsistens, Mosen skal være rustik – ikke helt most.
  3. Krydr til sidst med salt, peber og muskat.
  4. Smør 3 små kroketter og kom mosen i.
  5. Rør fløde, æggeblomme, salt, peber og revet ost sammen og hold blandingen over toppen af mosen.
  6. Drys med timian og bag kartoffelgratinerne ved 200 grader i ca. 20 min. – til de er gyldne og faste.

Grøntsager i ovn

  1. Snit grøntsagerne i grove stave eller tern,auberginen til sidst. Vend grøntsagerne i
    olie, salt, peber og kryderurter og tilsæt oliven.
  2. Læg grøntsagerne rundt om lammeculotterne og sæt det hele i ovnen.

 

 

Myntedip

  1. Hak mynten fint, pres hvidløget, og bland det i yoghurten sammen med lidt salt.