HERREMAD 

Hold 2

   MENU 12. NOV-2019

            

                                             LØGSUPPE

                         And au poivre med råstegte hvidløgskartofler

            

                                         

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 
 
LØGSUPPE

Ingredienser til 2 personer:

bullet

4 store løg

bullet

1 spsk smør

bullet

Salt & peber

bullet

1/2 tsk sukker

bullet

1/2 l god kødbouillon

bullet

1 cl cognac el. anden spiritus

Tilbehør:

        Toast

        Evt revet emmentaler

 

Fremgangsmåde:
 

  1. Skær løg i ringe.
  2. Klar løgringene i smørret, uden at de tager farve.
  3. Glas’er løgringene med en meget lille smule sukker.
  4. Hæld bouillon på.
  5. Lad suppen simre under låg 20-30 minutter.
  6. Hæld en smule spiritus på LIGE INDEN SERVERINGEN.
  7. Giv toast og evt et drys ost til.

 

And au poivre med råstegte hvidløgskartofler

Ingredienser til 4 personer:

And

bullet

4 små stk andebryst

bullet

Salt

bullet

1/2 dl cognac

bullet

2 Skalotteløg

bullet

2 spsk. syltede grønne peberkorn

bullet

1/4 dl piskefløde

 

 

 

 

 

 

 

 

Råstegte hvidløgskartofler:

bullet

500 g store kartofler

bullet

Andefedt

bullet

2 kviste timian

bullet

1 fed hvidløg

 

 

 

 

Spicy appelsinsalat

 

bullet

4 appelsiner

bullet

1 rød chili

bullet

1 spsk sweet chilisauce

bullet

Salt

bullet

Sort peber

bullet

1 håndfuld mynte

 

And au poivre med råstegte hvidløgskartofler

Fremgangsmåde:

And
 

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle og rids fedtet med en meget skarp kniv. Gnid det i salt og friskkværnet peber og steg på en tør pande med skindsiden nedad.
  2. Det skal stege 8-12 minutter på skindsiden, afhængig af størrelse. Vend om og steg færdig i 5-8 minutter på kødsiden. Hæld det overskydende fedt fra panden ( brug det til de råstegte kartofler).
    Pil skalotteløgene og hak dem fint.
  3. Mas de syltede peberkorn med bagsiden af en ske.
  4. Sluk emhætten og hæld cognac i panden.
  5. Flamber kødet og tag det af panden.
  6. Lad det hvile mens du laver sauce.
  7. Kom skalotteløg i panden og svits ved middelvarme.
  8. Tilsæt peberkorn og hæld piskefløden over.
  9. Lad fløden koge tyk og server saucen til andebryst og råstegte hvidløgskartofler.

Råstegte hvidløgskartofler

  1. Skrub og skyl kartoflerne og skær dem i skiver a 1/2 cm.
  2. Dup skiverne tørre og steg dem i lidt andefedt ( fra stegningen af andebrysterne) ved middelvarme til de er gyldne.
  3. Vend og steg dem færdige - i ca 5 minutter pr. side.
  4. Skyl, aftør og pluk timian.
  5. Pil hvidløgsfeddet og riv det over de stegte kartofler lige inden servering.
  6. Kom timian ved og vend rundt, så hvidløg og timian fordeles.

Spicy appelsinsalat

  1. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver.
  2. Skyl chilien og skær den i helt tynde ringe ( eller hak den fint).
  3. Vend appelsin med chili, sweet chilisauce, lidt salt og lidt peber
  4. Skyl og slyng mynten, pluk den og drys den over salaten.