HERREMAD 

Hold 2

   MENU 15. Okt 2019

                    Andebryst med svampe, forårsløg og rødvinssauce

                                          Brændte figner i spiritus

Forside
Opskrifter
Menu 2019-2020
 
Andebryst med svampe, forårsløg og rødvinssauce

Ingredienser til 4 personer:

bullet

4 stk. andebryst à 150-200 g.

bullet

400 g. bl. svampe

bullet

1 bundt forårsløg

bullet

1 spsk. smør

bullet

1 spsk. olie

bullet

3 dl. piskefløde

bullet

1 dl. rødvin

bullet

500 g. små pillekartofler

bullet

persille

Andebryst med svampe, forårsløg og rødvinssauce

Fremgangsmåde:
 

  1. Rens svampene og skær dem i mindre stykker.
  2. Rens og skyl forårsløgene og snit dem.
  3. Skær et rudemønster i fedtsiden af andebrysterne.
  4. Læg brysterne på en kold, tør pande med skindsiden nedad. Skru helt op og steg indtil fedtet er smeltet af og skindet er gyldent.Ca.12 minutter.
  5. Vend kødet og fortsæt stegningen i ca. et kvarter. (Mærk efter med en finger.
    Kødet må ikke virke hårdt; men skal være elastisk. Snit med en kniv i den tykke del af brystet. Kødsaften skal være gylden – og ikke blodig).
  6. Tag kødet af panden. Drys med salt og peber.Pak det i folie og lad det ligge tildækket i et kvarters tid, før det skæres ud.
  7. Kom en spsk. smør og lidt olie på panden og varm det godt op. Rist forårsløg og svampe og hold dem varme på et fad.
  8. Kog stegeskyen sammen med rødvin.
  9. Kog det lidt ind. Tilsæt fløde. Lad det tykne. Smag til med salt og peber. Kog og pil kartoflerne. Pynt med persille.

 

 Brændte figner i spiritus

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 ds brændte figner  500 g

bullet

1 dl spiritus – Armagnac, Calvados, Cognac, March, Rom, Pernod.

bullet

1 dl piskefløde

 

 Brændte figner i spiritus

Fremgangsmåde:
  1. Åbn dåsen og hæld forsigtigt PERNOD over og lad fignerne trække. Processen kan gentages – det er bedst
    fignerne står i køleskabet imens, så spiritussens smag ikke bare fordamper! Fignerne serveres kolde
    med friskpisket flødeskum og/eller nougatis.