HERREMAD 

   MENU 22. jan 2019

Hold 2

                                           Rød thaisuppe med rejer

        Glaseret laks med syltede rødløg og sauce tartare med wokstegte grøntsager
                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2018-2019
 
Rød thaisuppe med rejer

Ingredienser til 4 personer:
 

bullet

1 stk. stort løg

bullet

1 rød peber

bullet

3 fed hvidløg

bullet

3 fed hvidløg

bullet

6 tsk. rød karrypasta

bullet

1 spsk. honning eller brun farin

bullet

7 dl. vand

bullet

1 grøntsagsbouillonterning

bullet

1 dåse kokosmælk

bullet

3 dl. kogte ris

bullet

Evt. frisk koriander eller persille.


 

 

Rød thaisuppe med rejer

Fremgangsmåde:
 

  1. Kog ris efter pakkens anvisning.
  2. Skær løg, rød peber og hvidløg i små stykker
  3. I en gryde varmes enten lidt olie eller smør op.
    Herefter tilsættes løg, rød peber og hvidløg. Lad
    det hele svitse i 4-5 min.
  4. Tilsæt rød karrypasta og honning el. brun farin. Rør
    det hele godt rundt.
  5. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og kokosmælk.
  6. Lad det hele opkoge i 10-15 min.
  7. Tilsæt til sidst kogte ris og rejer. Server med det samme, evt.med friskhakket koriander eller persille på toppen.
Glaseret laks med syltede rødløg og sauce tartare med wokstegte grøntsager

Ingredienser til 4 personer

Laks

bullet

7-800g fersk laksefilet i et helt stykke

bullet

salt og friskkværnet peber

bullet

1½ spsk grov sennep

bullet

3 tsk flydende honning

 

Syltet Rødløg

 

bullet

2 rødløg

bullet

1 dl lys eddike

bullet

1½ spsk sukker

 

Sauce tatare

 

bullet

1 skalotteløg

bullet

2 syltede drueagurker

bullet

1 spsk kapers

bullet

1 potte dild

bullet

1 dl god mayonnaise

bullet

1 dl græsk yoghurt 10%

bullet

1 tsk flydende honning

bullet

salt og friskkværnet peber

 

Grøntsager

 

bullet

1 broccoli

bullet

200 g sukkerærter

bullet

2 stk bok choi (evt. 1 bundt grønne asparges)

bullet

Olie og smør

 

 

Glaseret laks med syltede rødløg og sauce tartare med wokstegte grøntsager
 

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2.  Pil rødløg og skær dem i tynde skiver. Rør eddike og sukker sammen i en gryde.Vend rødløgsskiverne i eddikelagen og sørg for, at de er helt dækkede af lagen.
    Kog lagen op og lad den stå
  3. Læg laksefileten med skindsiden nedad i et ovnfad (bradepande) beklædt med smurt bagepapir og krydr med salt og peber.
  4. Rør sennep og honning sammen i en skål og smør det ovenpå laksen i et jævnt lag.Bag laksen i ovnen i ca 20 min. (afhængig af tykkelsen). Laksefileten er færdig,
    når kødet nemt deler sig i fine flager.
  5. Sauce tartare: Pil skalotteløget. Hak løg, drueagurker, kapers og dild fint.Gem dild til pynt. Rør det hele sammen med mayonnaise og græsk yoghurt. Smag til
    med honning, salt og peber.
  6.  Del broccolien i småbuketter. Del bok choien på langs i kvarte. Halvér evt. sukkerærterne. Sauter alle grøntsagerne i olie og smør.
  7. Anret laksen på et fad. Fordél afdryppet syltet rødløg på toppen. Pynt med dild og servér med sauce tartare og grøntsager.