HERREMAD 

   MENU 17. Apr. 2018

Hold 2.

                                       Bøf med salat og bearnaisesauce

                            Is nougakrokant med Summerbird chokoladesauce

                           

                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
 Bøf med salat og bearnaisesauce
 

Ingredienser til 1 personer

 

 

bullet

250 gram pr. mand

bullet

1 bagekartoffel pr. mand

 

Tilbehør 1

 

 

bullet

100 gram smør

bullet

2 fed hvidløg

bullet

1 tsk. Citronsaft, salt, peber

bullet

1 tsk varmt vand

 

Tilbehør 2

.

 

bullet

100 gram smør

bullet

2 spsk. Hakket persille

bullet

2 spsk. Hakket karse

bullet

1 spsk. Finthakket purløg

bullet

Lidt citronsaft, engelsk sovs, salt, peber

 

Salat

bullet

1 stk. små skud af frisk frée, rucola

bullet

1 stk. skalotteløg

bullet

Majs, grønærter, agurk, tomat skiver

bullet

1 spsk. Eddike

bullet

2 spsk. Olivenolie

bullet

Lidt salt og peber

bullet

Servér på en sidetallerken til bøffen.

 

 Bøf med salat og bearnaisesauce
 

Fremgangsmåde:
 

Bøf surprice

 

  1. Giv dem salt og peber. Steg dem på en varm pande i olie. Man kan komme et par upillede hvidløgsfed med på panden – det giver smag til fedtstoffet. Steg dem, som du kan lide dem.

  2. Lidt rødt 2-2½ minut – Lys rosa 3-3½ minut Gennemstegt 4-4½ minut .

Kartofler

 

  1. Vask kartoflerne grundigt, og dup dem tørre med køkkenrulle. Det er vigtigt, at kartoflerne er tørre, da de ellers kan være sværere at få helt sprøde.

  2. Skær et kryds i kartoflen - halvvejs ned i begge snit.

  3. Klem en teskefuld smør ned i krydset og pensel med olivenolie og drys med lidt salt

  4. Hæld lidt salt i bunden af et ildfast fad. Det er her kartoflerne skal stå under turen i ovnen.

  5. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader varmluft i 1 time.

  6. Tag kartoflerne ud, og lad dem køle af i 5 minutter. læg så det valgte kryddersmør i krydset, og server straks.

Kryddersmør

 

  1. I en ren stor skål røres smør med krydderurter og de nævnte råvarer – smag til med salt.

  2. Når smørret er jævnt rørt med krydderurter, så røres det til en kugle, som rulles i et stykke bagepapir eller madpakkepapir. Sættes på køl i 30 minutter inden servering.

  3. Skæres i skiver.

Bearnaisesauce. Opskriften udleveres når vi mødes

 


 

Dessert

Is nougakrokant med Summerbird chokoladesauce.

Portvin , kransekage og kaffe.