HERREMAD
MENU 27. mar 2018
|
Stegt fiskefilet med rejer
Kogt kalvespidsbryst med peberodsovs og dampet grønt
Citronfromage
|
Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
|
Stegt fiskefilet med rejer
Ingredienser til 4 personer
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
4 fiskefileter uden ben. |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
200 gr rejer |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 æg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
4 spisesk.mel |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
4 spisesk rasp |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
salt |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
peber |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
smør |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
olie |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
citron |
Dressing:
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
6 spsk creme fraice |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 spsk mayonaise |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 tsk paprika |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 spsk ketchup |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
salt |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
citronsaft |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
4 skiver franskbrød
|
|
Stegt fiskefilet med rejer
Fremgangsmåde:
-
M
|
Kogt kalvespidsbryst med peberodsovs og
dampet grønt
Ingredienser til 4 personer
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
800 gram kalvespidsbryst |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2stk store gulledrøder |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
200 gr. knoldselleri
(gerne noget af den grønne to) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 stk skyllede toppe fra
porrer |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 stort løg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 fed hvidløg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
4 stk laurblærblad |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
10 stk peberkorn |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
400 gr. kartofler |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
25 gr. smør |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
50 gr. hvedemel |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
persille |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
frisk peberod |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
mælk
|
|
Kogt kalvespidsbryst med peberodsovs og
dampet grønt
Fremgangsmåde:
-
Put kalvebrystet i en gryde og dæk lige med vand og kog op.
-
Skum af og put så grøntsagerne i i grove stykker, sammen med
kryderrierne
-
Lad det simre i 2 timer.
-
Når kødet føles mørt, sigtes kogevandet / boullionen, der bruges i
sovsen.
Peberodssovs:
-
Smelt smøret i en gryde og rør melet i. Tag gryden af blusset og rør
postevand i så klumperne forsvinder.
-
Når sovsen har den rigtige konsistens tilsættes mælk.
-
Sovsen smages til med salt og peber og masser af friskrevet peberod.
Serveres med kogte kartofler dampede porer og gullerøder samt frisk
persille
|
Citronfromage Ingredienser til 4 personer
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
100 g rørsukker |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 små æg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
100 g mandelmel |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Ca 100 g marscapone |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
Ca 100 g blåbær |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 ss flormelis |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
½ ts kanel |
|
Citronfromage Fremgangsmåde:
- Ægge blommer og sukker piskes hvidt
- Husblasen blødes op i koldt vand ca 20 min, og vrides.
- Husblas smeltes i citronsaften over vandbad
- Fløden piskes let og vendes i æggesnapsen. Her i vendes
husblasen og til slut stift-piskede æggehvider.
- Pyntes med flødeskum og tynde strimler af citron
|