HERREMAD 

   MENU 20. Mar. 2018

Hold 2.

                    

Lakserillette

Stjerneskud.
 

 

                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Lakserillette:
 

Ingredienser til 4 personer

bullet

200 – 250 g varmrøget laks

bullet

1½ dl cremefraiche 38%

bullet

1 spsk mayonnaise

bullet

2 spsk yoghurt naturel

bullet

Saft fra ½ citron

bullet

1 lille tsk dijonsennep

bullet

1 bundt purløg hakkes

bullet

Peber

bullet

Salt

bullet

4 skiver rugbrød

bullet

Smør

 

 

Lakserillette:
 

Fremgangsmåde:
 

  1. Skindet skæres af laksen.

  2. Med en gaffel deles laksen i mindre stykker uden at blive most.

  3. Laksen røres sammen med ingredienserne og smages til med friskkværnet peber og eventuelt en smule salt. Varmrøget laks er salt i sig selv

  4. Rugbrødsskiverne smøres med smør, deles hver i 2 trekanter, lægges på bagepapir og ristes i ovnen ved 160 grader i 10 – 15 min til de er sprøde. Afkøles.

  5. Rilletten serveres på det ristede rugbrød.

Stjerneskud

Ingredienser til 4 personer

Fisk:

bullet

8 rødtungefiletter

bullet

150 g dybfrosne optøede rejer

bullet

50 g stenbiderrogn

bullet

Mel

bullet

Rasp

bullet

1 æg

bullet

Smør

bullet

1 dl hvidvin

bullet

Citronpeber

 

Brød

bullet

 4 store skiver franskbrød

 

 

 

Pynt

bullet

1 lille glas hvide asparges

bullet

2 citroner

bullet

Grøn salat

bullet

Dild

bullet

1 bundt grønne asparges

bullet

8 cherrytomater

 

Dressing
 
bullet

½ dl mayonnaise

bullet

1 dl cremefraiche 18%

bullet

4 spsk piskefløde

bullet

2 spsk aspargesvand

bullet

1 spsk citronsaft

bullet

1 spsk tomatpure

bullet

1 spsk ketchup

bullet

1 spsk Worcestershire sauce

bullet

2 – 3 dråber tabasco

bullet

½ tsk paprika

bullet

1 nip sukker

bullet

Salt og peber

 

Stjerneskud

Dressing

Fremgangsmåde:
 

  1. start med at komme mayonnaisen i en skål og tilsæt så cremefraichen og rør sammen

  2. tilsæt de øvrige ingredienser, rør godt sammen og smag til

  3. kom dressingen i køleskab og lad den trække min. 30 min.

  4. smag igen dressingen til inden servering

Franskbrød

  1. Franskbrødsskiverne vendes kort på panden i smeltet smør og placeres enkeltvis
    på en stor tallerken

Rødtungefiletter

Dampede

  1. lægges i smurt ildfast fad, saltes let med citronsalt og dampes i ovn ved 175
    grader i 10 – 15 min.

Panerede

  1. bland hvedemel med citronsalt på en stor tallerken eller bagepapir

  2. pisk et æg sammen i en dyb tallerken

  3. fordel raspen på en stor tallerken eller bagepapir

  4. vend først fileten i melet, dernæst i æg og til sidst i raspen

  5. vent i 3 – 5 min.

  6. steg fileterne i godt med smør på en varm pande på begge sider indtil de er gyldne

Pynt

  1. de grønne asparges knækkes og dampes i en lille gryde med vand i bunden, vandet skal  op at koge, læg aspargerne i vandet i et par minutter, hæld vandet fra og lad aspargerne stå til de skal anrettes

  2. cherrytomaterne halveres

  3. citronen skæres i tynde skiver

  4. skyl salatbladene

  5. skyl dild

  6. de hvide asparges drænes i en si

Anretning

  1. De ristede franskbrødsskiver placeres på en stor tallerken

  2.  oven på brødet lægges et salatblad, den stegte filet og ovenpå denne den
    dampede filet og rejer.

  3. læg et par hvide asparges øverst og pynt med stenbiderrogn, en skive citron og dild

  4. ved siden af lægges de grønne asparges og cherrytomater

  5. fordel til sidst lidt dressing over stjerneskuddet eller server ved siden af