HERREMAD 

   MENU 06. Mar 2018

                    

Forret m. aubergine

Poussiner med varm frugtsalat

Flutes


                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Forret m. aubergine

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 aubergine (650g)

bullet

2 spsk fintrevet rødløg

bullet

1 ds. koncentreret tomatpúre (70g)

bullet

1 bæger Salat Youghurt (250 ml)

bullet

1 1/2 tsk groft salt

bullet

Friskkværnet peber

bullet

4 dl fintstrimlet icebergsalat (75g)

bullet

1/2 liter groftrevet hovedsalat (50g)

bullet

1 forårsløg i tynde strmlet (25 g)

bullet

12 sorte oliven
 

 


 

 

Forret m. aubergine

Fremgangsmåde:
 

  1. Del auberginen på langs og prik kødsiderne med en gaffel.

  2. Læg den med kødsiden nedad på en plade med bagepapir.

  3. Bag auberginen  midt i ovnen.

  4. Pil skindet af og hak auberginekødet meget fint.

  5. Rør det sammen med rødløg og tomatpúre.

  6. Vend Salat Youghurten i og smag til med salt og peber.

  7. Stil auberginen tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time.

  8. Ved serveringen: Anret grønsager og oliven på portionstallerkener sammen med  lidt af auberginepuréen.

  9. Server resten i en skål ved siden af.

  10. Bagetid ca. 55 min. ved 200 gr.

  11. Tilbehør : Ristet rugbrød

  12. Pynt: Agurk i tynde stave.

Poussiner med varm frugtsalat

Ingredienser til 4 personer

Poussiner

bullet

4 poussiner

bullet

25 g smør

bullet

1/2 tsk groft salt

bullet

1/2 tsk  Herbes de Provence

bullet

 2 1/2 dl hønsebouillon

bullet

1 dl rødvin

 

Sauce

bullet

Stegesky fra poussinerne,3 1/2 dl.

bullet

150 gram Cream Cheese

bullet

Evt. kulør
 

Tilbehør

 

bullet

Aspargeskartofler

 

Varm frugtsalat

 

bullet

200 gr champignoner i kvarte

bullet

1 1/2 spsk honning

bullet

1 pillet appelsin i små stykker (200 g)

bullet

400 g halve grønne og blå druer uden sten

bullet

1/2 tsk groft salt

bullet

Friskkværnet peber

 


 

Poussiner med varm frugtsalat

Poussiner

Fremgangsmåde:
 

  1. Skyl og rens poussinerne godt. Klip vingespidserne af.

  2. Lad smørret gyldne i en stegegryde og brun poussinerne, først på brystsiden og derefter på de andre sider.

  3. Læg fuglene med brystet nedad i gryden. Drys med salt og Herbes de Provence.

  4. Tilsæt bouillon og rødvin og lad poussinerne stege ved svag varme og under låg i ca 15 min.

  5. Vend dem og steg videre i ca. 15 min. De skal være gennemstegte.

  6. Tag poussinerne op og lad dem hvile tildækket i ca 15 min.

Sauce

  1. Brig atter stegeskyen i kog. Tilsæt Cream Cheese og bring saucen i kog under omrøring.

  2. Kog saucen ved jævn varme i ca 3 min.

  3. Tilsæt evt. kulør og smag til.

  4. Si evt. saucen.

Varm frugtsalat

  1. Kom champignonerne i en varm , tør pande og rist dem i ca. 5 min. til de er næsten tørre.

  2. Tilsæt honning og lad den smelte.

  3. Vend appelsinstykkerne og druer i.

  4. Smag til med salt og peber

 
Flutes

 

Ingredienser til 4 personer

Flutes

bullet

50 g smør

bullet

4 dl mælk

bullet

1 dl tykmælk

bullet

25 g gær

bullet

2 tsk groft salt

bullet

2 tsk sukker

bullet

350 g sigtemel (6 1/3 dl)

bullet

ca 350 g hvedemel (5 3/4 dl)

 

Flutes

Flutes

Fremgangsmåde:
 

  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.

  2. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud heri.

  3. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage)

  4. Slå dejen godt sammen.

  5. Dæk skålen med fx. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca 1/2 time.

  6. Tag dejen ud på et meldækket bord og ælt den godt igennem.

  7. Tilsæt evt. resten af melet.

  8. Del dejen i 4 portioner og form dem til aflange brød (ca. 38 cm lange)

  9. Stil brødene til efterhævning på en plade med bagepapir i ca 40 min.

  10. Drys brødene med sigtemel og rids dem

  11. Bag brødene midt i lovnen

Bagetid: Sæt flutes i en  kold ovn i ca 10 min. ved indstilling på 200 gr.Derefter ca 15 min. ved indstilling på 225 gr