HERREMAD 

   MENU 20. feb 2018

                    

Enebærgryde med bagt kartoffelmos og dampet broccoli

 


                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Enebærgryde med bagt kartoffelmos og dampet broccoli

Enebærgryde

Ingredienser til 4 personer

bullet

33 ½ g smør

bullet

2/3 kg svinemørbrad i tynde strimler

bullet

10 tørrede enebær

bullet

1 1/3 dl piskefløde 38%

bullet

1/6 liter cremefraiche 38%

bullet

2/3 tsk. groft salt

bullet

Friskkværnet peber

bullet

Kulør

bullet

Evt. lys saucejævner
 

 

Bagt kartoffelmos

 

Ingredienser til 4 personer

bullet

2/3 kg skrællede kartofler i mindre stykker

bullet

1 l vand

bullet

33 1/3 g smør

bullet

1/3 dl piskefløde 38%

bullet

2 æg

bullet

50 g hasselnøddekerner

bullet

1 tsk. groft salt

bullet

Friskkværnet peber

 

Tilbehør

 

bullet

600 g dampet broccoli
 

 

Enebærgryde med bagt kartoffelmos og dampet broccoli

Enebærgryde

Fremgangsmåde:
 

  1. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde.

  2. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.

  3. Kom alt kødet tilbage i gryden.

  4. Knus enebær og rosmarin.

  5. Tilsæt krydderierne sammen med piskefløde, cremefraiche, salt og peber.

  6. Lad retten koge ved svag varme under låg i ca. 15-20 min.

  7. Tilsæt kulør og smag til.

  8. Enebærgryden kan evt. jævnes.
     

 

Bagt kartoffelmos

Fremgangsmåde:
 

  1. Kog kartoflerne i vand i ca. 20 min. til de er godt møre.

  2. Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre og mos dem med smør og fløde.

  3. Del æggene og pisk æggeblommerne i én ad gangen.

  4. Pisk mosen godt igennem.

  5. Tilsæt hasselnøddekerner, salt og peber.

  6. Smag til.

  7. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.

  8. Fordel mosen i 6 smurte portionsforme og bag dem midt i ovnen.

  9. Server straks sammen med enebærgryde og dampet broccoli.