HERREMAD 

   MENU 13. feb 2018

                    

Carpaccio med friske urter

Oksesteg i ovn

Dansk æblekage
                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Carpaccio med friske urter

Ingredienser til 4 personer

bullet

2 pk. carpaccio (incl. ost)

bullet

4 spsk pinjekerner

bullet

4-6 salat blade

bullet

krydderurter

bullet

olivenolie

bullet

peber
 

Carpaccio med friske urter

Fremgangsmåde:
 

  1. Anret kødet på fire tallerkener.

  2. Rist pinjekernerne på en tør pande.

  3. Bræk salaten i små stykker, og drys den over kødet sammen med urter og pinjekerner.

  4. Smuldr osten fra pakken og drys over.

  5. Drys til sidst olivenolie hen over og krydr med peber
     

Oksesteg i ovn

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 løg

bullet

1 kilo skært oksekød

bullet

1 appelsin

bullet

1 deciliter bouillon

bullet

1 gulerod

bullet

1 stilk bladselleri

bullet

1 tsk salvie

bullet

1 tsk pebermix

bullet

Lidt salt

 

Sovs:

bullet

Stegeskyen

bullet

1 appelsin (saften)

bullet

3 dl kraftig oksebouillon (ca.)

bullet

½ tsk engelsk sauce

bullet

3 spsk maizena (ca.)

 

Tilbehør:

bullet

Hvide kartofler

bullet

Grønne bønner
 

Oksesteg i ovn

Fremgangsmåde:
 

  1. Gnub kødet med krydderierne. Kom kødet i et passende fad (ovn fast).

  2. Pil løget. Skær gulerod, løg og appelsin i skiver. Snit sellerien i stykker. Kom det i fadet.

  3. Kom bouillon over og put det i ovnen ved 175 grader i halvanden time.

  4. Hæld skyen fra kødet op i en gryde.

  5. Lad kødet stå, dækket med stanniol.

  6. Kom appelsinsaft, engelsk sauce, bouillon, maizena op til skyen. Lad det koge kort.

Servering

  1. Skær kødet i skiver og server hvide kartofler, bønner og sovsen til.

Dansk æblekage

Ingredienser til 4 personer

bullet

1½ kg Belle Boskop eller andet æble

bullet

Sukker efter behag

bullet

1 vaniljestang

bullet

½ pakke tvebakker

bullet

100-150 gr. sukker

bullet

Ca. 50-75 gr. smør

bullet

1/4 l. piskefløde

 

Dansk æblekage

Fremgangsmåde:
 

  1. Æbler skrælles og koges med vaniljestangen, så de er en grov mos.
  2. Tvebakkerne knuses og ristes på panden med sukker og smør.
  3. Den kolde fløde piskes til en passende stivhed.

Servering:

  1. Det hele serveres hver for sig i tre skåle og man laver selv sin portion på sin tallerken eller i sin skål