HERREMAD 

   MENU 30. jan 2018

                    

Tapas :

Mangochutney, Citronfromage, Brød, Solæg, Spicey meatballs,
Grissini, Pocheret æg, Krydret mørbrad/svinefilet, Spirulinamayo,
Quesedillas, Mousse af tun, Røget laks i film, Tomatsauce, Kyllingesalat,
Røget kartoffelmayo m/Sprød parma, Rød pesto i svampe,
Røget and og syltede svampe, Pariserbøf m/Pocheret æg,
Pankopaneret slikasparges, Krabbe-kugler, Chokoladesnack,
Kartoffeltoppe, Rugbrødskiks
                                       

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Mangochutney til ost, dressing, rejer eller…..

Ingredienser til 16 personer

bullet

1 hakket løg

bullet

2 fed hakket hvidløg

bullet

1 moden mango i tern

bullet

1 rød finthakket chili

bullet

½ dl sukker

bullet

lidt vaniljesukker

bullet

3 spsk. Hvidvinseddike

bullet

¾ dl vand

bullet

salt
 

Mangochutney til ost, dressing, rejer eller…..

Fremgangsmåde:
 

  1. Sauter løget, tilsæt hvidløg og sauter yderligere.
  2. Tilsæt resten, undtagen salt og lad det simre indtil mangoen er mør.
  3. Smag til med salt og evt. lidt mere eddike
     

 

Citronfromage

Ingredienser til 16 personer

bullet

100 g smør

bullet

3 citroner

bullet

revet skal af 1 ½ citron

bullet

2 blade husblas

bullet

2 æg

bullet

200 g sukker

bullet

½ l letpisket fløde
 

Citronfromage

Fremgangsmåde:

  1. Smør, skal og saft koges op
  2. Pisk æg og sukker (det skal være tykt!!!!)
  3. Bland de 2 ting sammen og legèr det over varmen
  4. Udblød og smelt husblas’en i massen
  5. Afkøl i køleskab under omrøring
  6. Vendes sammen med fløden
  7. Læg en makron i glasset, hæld fromagen på
  8. Pynt med flødeskum, frugt osv….
     
Brød

Ingredienser til 16 personer

bullet

½ pakke gær

bullet

4 dl koldt vand

bullet

1 tsk. fint salt

bullet

600 g Tipo 00 ( Italiensk hvedemel )

bullet

2 spsk. Olivenolie

bullet

lidt salt

bullet

lidt yndlingskrydderi
 

Brød

Fremgangsmåde:
 

  1. Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og olie
  2. Tilsæt mel lidt af gangen
  3. Ælt dejen færdig på bordet, den skal være elastisk og blank
  4. Hæver til dobbelt størrelse
  5. Ælt igennem og rul ud i 3 cm tykkelse
  6. Efterhæve 30 min
  7. Rids brødet, pensel med olie og krydderi
  8. Bages midt i ovnen v/ 200 c, ca. 25 min

 

Solæg

Ingredienser til 16 personer

bullet

10 hårdkogte æg

bullet

1 l vand

bullet

2 spsk. Salt

bullet

1 spsk. Sennepskorn

bullet

1 spsk. Sorte peberkorn

bullet

2 nelliker

bullet

1 laurbærblad
 

Solæg

Fremgangsmåde:
 

  1. Kog vand og krydderier i 5 min.
  2. Krakeler skallen og læg æggene i et glas
  3. Hæld den kolde lage over og lad dem trække mindst 2 døgn
  4. Pil og del ægget
  5. Pil blommen ud og kom sennep, engelske sauce, god eddike, ketchup, evt. hakket løg i hullet og læg blommen tilbage
  6. Nydes i et hug…

     

 

Spicey meatballs

Ingredienser til 16 personer

bullet

500 g hakket okse

bullet

175g chorizo i små tern

bullet

½ hakket løg

bullet

2 fed hakket hvidløg

bullet

½ dl mælk

bullet

1 æg

bullet

½ dl rasp

bullet

1 dl revet cheddar

bullet

½ tsk. stødt chili

bullet

½ tsk. chiliflager

bullet

1 tsk. spidskommen

bullet

2 tsk. oregano

bullet

½ dl hakket persille

bullet

salt og peber
 

Spicey meatballs

Fremgangsmåde:
 

  1. Det hele æltes sammen, hviler en time på køl
  2. Kom farsen i en sprøjtepose og lav små toppe af farsen på bagepapir
  3. Bages v 175 c ca. 10 min
     

 

Grissini

Ingredienser til 16 personer

bullet

25 g gær

bullet

1,5 dl vand

bullet

1 tsk. salt

bullet

2 tsk. sukker

bullet

1 spsk. Olie

bullet

1 æggehvide

bullet

300 g mel

bullet

2 spsk. Parmesan
 

Grissini

Fremgangsmåde:
 

  1. Æltes sammen og hæver 1 time
  2. Deles i 24 stk. og trilles/rulles 18 cm lange
  3. Bages v 180c i ca. 20 min
     

 

Pocheret æg

Ingredienser til 16 personer

bullet

Æg

bullet

Olie

bullet

Husholdningsfilm

bullet

Gryde m/vand
 

 

Pocheret æg

Fremgangsmåde:
 

  1. Læg et stykke film i en lille kop
  2. Kom olie på filmen
  3. Slå ægget ud i filmen, og luk det
  4. Bring gryden til kogepunktet og kom ægget i
  5. Koges ca. 6 min, alt efter størrelsen på ægget
     
Krydret mørbrad/ svinefilet

Ingredienser til 16 personer

bullet

1 svinemørbrad/svinefilet

bullet

Yndlingskrydderier

bullet

Husholdningsfilm

bullet

Rosiner

bullet

Soya

bullet

½ bk. stenfri druer

bullet

smør til stegning

bullet

creme fraiche 38%

bullet

salt og peber

bullet

olie

bullet

nudler
 

Krydret mørbrad/ svinefilet

Fremgangsmåde:
 

  1. Hæld soya over rosinerne
  2. Afpuds mørbraden
  3. Gnid den med krydderier og pak den ind i husholdningsfilm
  4. Steg den i ovnen v/ 100 c, indtil kernetemperaturen er 65 c
  5. Rist druerne i smørret
  6. Hæld 38% på og kog op
  7. Smag til med salt og peber
  8. Varm olien og friter nudlerne deri
  9. Anrettes i skiver, drys med soyarosiner og friterede nudler
  10. Server druesauce til
Spirulinamayo

Ingredienser til 16 personer

bullet

2 pasteuriseret æggeblomme

bullet

2 fed knust hvidløg

bullet

2 tsk. hvidvinseddike

bullet

2 tsk. grov sennep

bullet

½ tsk. salt

bullet

3 dl olie cirka

bullet

1 tsk. spirulina ( tang farve )
 

Spirulinamayo

Fremgangsmåde:
 

  1. Pisk æggeblommerne seje med salt, sennep, eddike og hvidløg
  2. Bland olie og spirulina
  3. Hæld olien langsomt i æggemassen
  4. Hold øje, det skiller nemt…

 

Quesedillas

Ingredienser til 16 personer

bullet

1 pk. Tortilla

bullet

1 pk. Pepperroni el. Parmaskinke

bullet

1 pose revet ost

bullet

1 bdt. Forårsløg el andet grønt
 

Quesedillas

Fremgangsmåde:
 

  1. Sæt en stegepande over ved svag varme, læg en tortilla på
  2. Drys med ost, pepperroni og grønt, læg en tortilla på toppen
  3. Når osten smelter, får det tortilla’erne til at hænge sammen
  4. Tages af panden, afkøles og deles i 6 el 8, alt efter størrelse
  5. Lunes færdig i ovn
     

 

Mousse af tun

Ingredienser til 16 personer

bullet

1 dåse tun i olie (190 g)

bullet

60 g blødt smør

bullet

reven skal af en citron

bullet

2 spsk. Citronsaft

bullet

2 spsk. Olie

bullet

2 spsk. Hakket basilikum

bullet

2 fed hakket hvidløg

bullet

salt og peber
 

Mousse af tun

Fremgangsmåde:
 

  1. Kom alle ingredienserne i en hakker, kør til en fin pure
  2. Smag til med salt og peber
  3. Velegnet til brød osv. Kan opbevares i køleskab et par dage
     

 

Røget laks i film

Ingredienser til 16 personer

bullet

Koldrøget laks/hellefisk

bullet

Varmrøget laks (eller anden fisk, som egner sig)

bullet

Husholdningsfilm
 

 

Røget laks i film

Fremgangsmåde:
 

  1. Læg et forholdsvis stort stykke film på bordet
  2. Læg tynde skiver af den koldrøgede fisk midt på filmen, så det danner et rektangel
  3. Kør den varmrøgede fisk til en mousse i hakkeren
  4. Smør et tyndt lag mousse på rektanglen
  5. Rul stramt samme
  6. Skæres i en cm stykker
     
Tomatsauce

Ingredienser til 16 personer

bullet

1 glas tomatsauce

bullet

krydderier fra skuffen f. eks. timian, basilikum, spidskommen, røget paprika….

bullet

1 stort hakket løg

bullet

2 fed hakket hvidløg

bullet

olie

bullet

salt og peber
 

Tomatsauce

Fremgangsmåde:
 

  1. Sauter løg og hvidløg
  2. Tilsæt tomatsauce
  3. Smag til med krydderier
Kyllingesalat

Ingredienser til 16 personer

bullet

1 kogt kylling, hakket

bullet

4 æggeblommer

bullet

6 dl olie

bullet

salt og peber

bullet

hvidvinseddike

bullet

garam marsala

bullet

frisk ananas

bullet

ristet kokos

bullet

1 pk. Nudler

bullet

olie
 

 

Kyllingesalat

Fremgangsmåde:
 

  1. Rør en mayo
  2. Smag mayoen til med garam marsala, salt og peber
  3. Rør kylling i
  4. Varm olien op og fritter nudlerne heri
  5. Anret kyllingesalaten med frisk ananas, ristet kokos og friterede nudler
     

 

Røget kartoffelmayo m/Sprød parma

Ingredienser til 16 personer

bullet

2 æggeblommer

bullet

2 fed hvidløg

bullet

1 spsk. Grov sennep

bullet

1 spsk. Hvidvinseddike

bullet

3 dl olie

bullet

salt og peber

bullet

200 g røget kartofler

bullet

20 skiver parmaskinke
 

Røget kartoffelmayo m/Sprød parma

Fremgangsmåde:
 

  1. Rør en mayo
  2. Knus kartoflerne med håndmikseren, rør dem i mayo’en
  3. Steg parmaen sprød i ovnen
  4. Servers sammen
     
Rød pesto i svampe

Ingredienser til 16 personer

bullet

1 glas soltørrede tomater

bullet

1 fed hvidløg

bullet

50 g ristede solsikkekerner

bullet

olie

bullet

salt og peber

bullet

store svampe
 

Rød pesto i svampe

Fremgangsmåde:
 

  1. Rør en pesto af ingredienserne
  2. Rens svampene
  3. Pil stokken af, hak den og rist den på panden
  4. Fyld pesto i svampen
  5. Bag dem møre i ovnen
  6. Drys med ristet svampe og server
     
Røget and og syltede svampe

Ingredienser til 16 personer

bullet

Røget andebryst

bullet

1 bk. Helt hvide champignon

bullet

½ l eddike

bullet

2 fed hvidløg

bullet

½ l olie salt og peber

Røget and og syltede svampe

Fremgangsmåde:
 

  1. Steg andebrystet ca. 20 min v/ 175 c
  2. Rens og skær svampene i kvarte
  3. Kom svampene i en gryde og hæld eddike på og giv dem et opkog
  4. Si eddiken fra og skyl svampene i koldt vand
  5. Knus hvidløget og kom det på svampene sammen med olie, salt og peber
  6. Skær andebrystet i stykker, anret med rucola og syltede svampe
     
Pariserbøf m/Pocheret æg

Ingredienser til 16 personer

bullet

480 g mager oksefars

bullet

4 skiver toastbrød

bullet

smør til at stege i

bullet

frisk høvlet peberrod

bullet

stilk kapers

bullet

pankorasp

bullet

1 æg

bullet

2 spsk. Mel

bullet

½ l olie

bullet

1 stor rødbede

bullet

2 spsk. Flydende honning

bullet

1 dl hvid balsamico

bullet

2 dl olie

bullet

salt og peber
 

Pariserbøf m/Pocheret æg

Fremgangsmåde:
 

  1. Form 16 små bøffer
  2. Udstik 16 skiver brød
  3. Kom bøfferne på brødet og steg dem på panden
  4. Paner kapers i mel, æg og rasp, steg dem i olie
  5. Skræl og riv rødbeden på mandolinen
  6. Bland dressingen og vend rødbeden i
  7. Anret pariserbøffen med pocheret æg, peberrod, rødbede og kapers
     

 

Pankopaneret slikasparges

Ingredienser til 16 personer

bullet

1 glas slikasparges

bullet

pankorasp

bullet

æg (pisket med lidt vand)

bullet

mel

bullet

salt

bullet

peber

bullet

olie
 

Pankopaneret slikasparges

Fremgangsmåde:
 

  1. Paner asparges i mel, æg og rasp
  2. Steg dem i olie
  3. Læg dem på fedtsugende papir
  4. Velegnet som snack med dip (spirulinamayo el. andet)
Krabbe-kugler

Ingredienser til 16 personer

bullet

500 g lys fisk

bullet

1 æg

bullet

salt og peber

bullet

evt. lidt fløde

bullet

1 bøtte krebsehaler

bullet

mel

bullet

æg

bullet

rasp

bullet

olie
 

 

Krabbe-kugler

Fremgangsmåde:
 

  1. Hak fisken med salt og peber, rør ægget i
  2. Farsen skal føles fast, rør evt. lidt fløde i
  3. Hak krabbehalerne let, bland dem i farsen
  4. Form farsen til kugler
  5. Paner dem i mel, æg og rasp
  6. Steg kuglerne i olie, læg på fedtsugende papir
  7. Velegnet som snack el som en del af en forret
     

 

Chokoladesnack

Ingredienser til 16 personer

bullet

100 g chokolade

bullet

100 g nougat

bullet

100 g mandelsplitter, kerner eller andet knas
 

Chokoladesnack

Fremgangsmåde:
 

  1. Smelt chokolade og nougat over vandbad, ved svag varme
  2. Vend 100 g mandelsplitter i
  3. Sættes af på bagepapir
  4. Opbevares køligt
     

 

Kartoffeltoppe

Ingredienser til 16 personer

bullet

1 kg kartofler

bullet

100 g smør

bullet

25 revet parmesan

bullet

krydderier efter smag

bullet

salt og peber

bullet

silikoneforme

Kartoffeltoppe

Fremgangsmåde:
 

  1. Skræl og skær kartoflerne på mandolinen
  2. Smelt smørret og vend det i kartoflerne
  3. Bland krydderier i
  4. Smør formene
  5. Fordel kartoffelmassen i formene, pres det godt sammen
  6. Bages v/ 175 i ca. 45 min.
     
Rugbrødskiks

Ingredienser til 16 personer

bullet

”Gammelt” rugbrød

bullet

vand

bullet

olie

bullet

forskellige slags ”fuglefrø….”

bullet

salt

Rugbrødskiks

Fremgangsmåde:
 

  1. Rugbrødet dækkes med vand et par timer eller til næste dag
  2. Blend rugbrødet med lidt af vandet og lidt olie, det skal blive som tyndt øllebrød
  3. Bland fuglefrø og salt i
  4. Smøres tyndt ud på bagepapir
  5. Bages v/ 150 c til de er sprøde, ca. 45 min