HERREMAD 

   MENU 9. jan. 2018

Hold 2

                    

Blomkålssuppe med karry og æbledrys

                                                                        Oksehaleragout - langtidssimret

 

                                                                                         

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Blomkålssuppe med karry og æbledrys

Ingredienser til 4 personer

Suppe

bullet

1 blomkål

bullet

1 spsk solsikkeolie

bullet

2 tsk karrypulver

bullet

1 l hønse- eller grøntsagsbouillon

bullet

1 dåse kokosmælk

bullet

Salt

Topping

 

bullet

50g græskarkerner

bullet

50 g solsikkekerner

bullet

50 g mandler, grofthakkede

bullet

1 tsk. olivenolie

bullet

1/2 tsk. karry

bullet

Salt

bullet

1 æble

 

Blomkålssuppe med karry og æbledrys

Fremgangsmåde:

  1. Del blomkålen i store buketter. Varm olien i en gryde og kom blomkålen i.
  2. Svits det et par minutter og kom 2 tsk. Karry i og steg videre et halv minut, så karryen bliver ristet.
  3. Tilsæt bouillon og kokosmælk og ca. 1 tsk. Salt.
  4. Kom låg på og lad suppen småkoge i 20 minutter til blomkålen er helt mør.
  5. Blend suppen med en stavblender.
  6. Smag til, hvis der mangler evt. salt.
  7. Kom græskar- og solsikkekerner samt mandler på en pande med olie og karry og varm det op, så nødder og kerner begynder at blive ristet.
  8. Skær æbler i små tern og varm dem sammen med drysset. Spis med drys over suppen.

 

 

Oksehaleragout - langtidssimret

Ingredienser til 4 personer
 
bullet

1,5 kg oksehaler

bullet

2 løg

bullet

4 fed hvidløg

bullet

4 små gulerødder

bullet

3 stængler bladselleri

bullet

4 dl hvidvin

bullet

3 dl kalvefond

bullet

2 dåser tomater/tomatpure

bullet

Timian eller oregano

bullet

4 laurbærblade

bullet

Salt og peber samt evt. en smule piskefløde

 

 

Oksehaleragout - langtidssimret

Fremgangsmåde:

 

  1.  I en stor gryde brunes halerne grundigt af i olie. Tag dem dernæst af gryden.
  2. Sauter finthakkede løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg.
  3. Når løgene er gennemsigtige kommes halerne retur i gryden.
  4. Vinen kommer på sammen med tomater og fonden.
  5.  Kom laurbær, oregano og peber ved.
  6. Når det koger, skrues ned, så det blot står og simrer. Sådan indtil kødet falder af
    benene. Ca. 3½ time.
  7. Tag dernæst benene op og pil kødet fra. Læg det tilbage i gryden og kog forsigtigt videre.
  8. Smag først nu til med salt. Evt. efterfølgende jævning.
  9. Server med pasta og rigeligt med parmesan.

 

 

z z