HERREMAD 

   MENU 14. nov 2017

Hold 2

                    

KARRYSUPPE

Kylling og kartofler i ovn.

                                                                                

 

                                                                                         

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
KARRYSUPPE

Ingredienser til 4 personer

bullet

kylling + 2 stk. kyllingebryst

bullet

2 gulerødder

bullet

1 løg

bullet

2  porrer koges med

bullet

1 bundt persille

bullet

1 selleri

bullet

1 rød pepper til pynt

bullet

smør

bullet

hvedemel

bullet

Karry – Santa Maria

 

KARRYSUPPE

Fremgangsmåde:

  1. Fællesopgave
  2. Kylling og grønsager koges i 60 – 75 minutter. med lidt salt
  3. Suppe og grønsager deles.
  4. Hold 1-2-3 arbejder videre
  5. Suppen sies, blend grønsagerne der kogte med kyllingen
  6. Opbagning: ¼ pk. Smør, 2 store spsk. Hvedemel, 3 tsk. Karry.
  7. Suppevandet bruges som væske.
  8. Kog det hele sammen i 15 minutter.
  9. Porrestykker koges med i 5 minutter
  10. Fyld: fint skåret kylling, porrestykker.
  11. Drys med fint hakket persille
  12. Kalkun bacon skæres i tern, steges og drysses over

 

Kylling og kartofler i ovn.

Ingredienser til 4 personer
 
bullet

4 store kyllingelår

bullet

4 pastinak/persillerod

bullet

Ca. 800 g kartofler

bullet

2 løg

bullet

4-6 fed hvidløg

bullet

2 spsk. Tomatpure

bullet

1 dl vand

bullet

2 spsk. Vindruesirup

bullet

2 tsk hvid peber

bullet

Evt. 1 citron.

bullet

1 tsk røget paprika

bullet

2-4 stilke rosmarin

bullet

1 dl olivenolie

bullet

Salt

 

Kylling og kartofler i ovn.

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og skær kartoflerne i halve eller kvarte, alt efter størrelse.
  2. Skær  pastinak/persillerod ud i samme størrelse som kartoflerne
  3. Skær løgene i kvarte. Citronen skæres ud i kvarte og derefter halveres bådene.
  4. Læg kartofler, pastinak/persillerod, løg, citron og de hele hvidløg i bunden af en bradepande eller et fad.
  5. Fordel  lårene ovenpå.
  6. Lav saucen ved at blande tomatpure, vand, røget paprika, salt, peber, olivenolie og vindruesirup sammen
  7. Fordel saucen over kyllingelårene og grønsagerne. Hak rosmarinen groft og drys over kylling og grønsager.
  8. Steg kyllingen og grønsagerne ved 200 grader i ca. 45-55 minutter alt efter størrelsen af kyllingen.
z z