HERREMAD 

   MENU 07. nov. 2017

                    

Jomfruhummersuppe

Kylling á la Provence

Blommetrifli

                                                                                                

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Jomfruhummersuppe

Ingredienser til 4 personer
 

bullet

10 jomfruhummer

bullet

1 tsk fennikelfrø

bullet

1 dl Noilly Prat

bullet

1 dl fløde

bullet

¼ selleriknold

bullet

3 skalotteløg

bullet

1 fed hvidløg

bullet

1 tsk paprika

bullet

1 tsk peberkorn

bullet

1 tsk karry

bullet

1 spsk tomatpure

bullet

2 dl hvidvin

bullet

Fiskefond (1 fiskeboullionterning i 1 l vand)

bullet

1 porre

bullet

1 gulerod

Jomfruhummersuppe

Fremgangsmåde:

  1. Jomfruhummerne deles i krop og hale.
  2. Kødet trækkes ud af haleskallen – gøres ved at klippe benet i bughinden med en saks - eller klemme dem fra begge sider. Halerne trækkes forsigtigt ud af skallen – fjern den mørke tarmstreng.
  3. De friske haler lægges på et fad til senere. Hoveder og klør skylles og evt. maveindhold fjernes.
  4. Rodfrugterne ( seleri, ½ porre, ½ gulerod, løg, hvidløg) skæres i grove tern. Løg og hvidløg må gerne beholde skallen efter at de er skyllet.
  5. Varm rapsolie op i en stor gryde – olien skal være godt varm.
  6. Hoveder og klør brunes godt af i olien, ca. 5 min.
  7. Bland krydderier og tomatpure i og rist 2-3 min.
  8. Tilsæt grøntsager og fennikelfrø og lad dem stege med et par min.
  9. Hvidvin og Noilly Prat kommes i gryden. Lad det koge i 2 min. Tilsæt fiskefond og bring det i kog. Lad det derefter simre i ca ½ time.
  10. Suppen sigtes over i en mindre gryde, tilsæt fløde, bring det i kog og lad det simre 5 min.
  11. Skær en halv gulerod og en halv porre i superfine strimler a la julienne. De lægges i suppen sammen med halerne. Giv et hurtigt opkog, 1 min og suppen er klar til servering.
     
Kylling á la Provence

Ingredienser til 4 personer
 

bullet

200 g kyllingefilet

bullet

½ tsk oregano

bullet

½ tsk timian

bullet

1 spsk olivenolie

bullet

salt, peber

bullet

½ løg

bullet

200 g kantareller eller champignon

bullet

100 g knoldselleri

bullet

100 g gulerod

bullet

1 dåse flåede, hakkede tomater

bullet

1/4 hønsebouillonterning

bullet

1 dl vand

bullet

1 laurbærblad

 

Tilbehør:

bullet

2 dl ris

bullet

150 g broccoli


 

Kylling á la Provence

Fremgangsmåde:
 

  1. Skær kyllingefileten i passende stykker.
  2. Varm olien i en gryde, tilsæt kyllingen, og brun den sammen med oregano og timian. Drys med salt og peber.
  3. Hak løget fint, skyl og skær svampene i stykker og lad det svitse sammen med kyllingen et par min.
    Skræl rodfrugterne og skær dem i terninger. Tilsæt dem sammen med tomater, bouillonterning, vand og laurbærblad.
  4. Lad det hele koge ca 10-15 min.

Tilbehør

  1. Del broccolien i mindre buketter, og husk at du sagtens også kan spise stokken. Den smager faktisk fint. Kom så lidt vand i bunden af en gryde, tilsæt en smule salt, og kog din broccoli i 2½ minut
  2. Hæld vand i en kasserolle eller gryde og skru højt op for varmen.
  3. Når vandet koger hælder man risene i, sætter låget på og skruer ned på en af de laveste temperaturer.
  4. Lad risene simre i ca. 11 minutter og tag derefter kasserollen eller gryden af blusset. Lad risene stå i yderligere 11 minutter uden varme. Det er vigtigt at man ikke tager låget af undervejs, for at undgå at risene brænder sig fast. Risene er nu klar til servering
     
Blommetrifli 

Ingredienser til 4 personer

 

bullet

4 blommer

bullet

2 dl portvin

bullet

1 spsk rørsukker

bullet

maizenamel,

 

Havregryns-chrunch

 

bullet

25 g smør

bullet

1 spsk honning

bullet

1 spsk rørsukker

bullet

2 dl havregryn

bullet

2 dl piskefløde


 

Blommetrifli 

Fremgangsmåde:
 

  1. Blommerne deles i mindre både som koges op i portvin og sukker ca. 5 min og står derefter og simrer ved svag varme ca 30 min – jævnes med lidt maizenamel rørt op i vand og stilles til afkøling.


Havregryns-chrunch:

  1. Lad smørret bruse op på en pande ved jævn varme.
  2. Tilsæt sukker og honning, lad det smelte, det må ikke branke.
  3. Tilsæt havregryn og rist blandingen igennem til den er let gylden.
  4. Stilles til afkøling.

Servering

  1. Anrettes i en skål med blommer nederst, chrunch og flødeskum.