HERREMAD 

   MENU 24. okt. 2017

                    

Fransk Hvidløgssuppe

Chorizo Chili

Blødende chokoladekage 

                                                                                                

Forside
Opskrifter
Menu 2017-2018
 
Fransk Hvidløgssuppe

Ingredienser til 4 personer
 

bullet

4 hele hvidløg (1 pr. person)

bullet

1 l kyllinge eller grønsagsbouillon

bullet

200 ml god olivenolie

bullet

3 spsk. mel

bullet

et par kviste timian

bullet

100 g tynde asiatiske nudler

bullet

2-3 spsk. friskhakket persille

bullet

salt og peber
 

Fransk Hvidløgssuppe

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180°C.
  2. Skær hvidløgen halvt over på tværs af fedene, men efterlad skrællen på.
  3. Hæld olivenolie i et ovnfast fad, så det er ca. ½ cm dybt.
  4. Læg hvidløgene i med skæresiden nedaf. Sæt fadet i ovnen i ca. en time, indtil de er bløde.
  5. Fjern skallerne, det bør være nemt på de halve der er fra den nederste del af hvidløget.
  6. Hæld hvidløgsfedene i en gryde.
  7. Hæld melet i fadet så det kan opsuge olvenolien og alt den dejlige hvidløgssmag.
  8. Skrab melet ned i gryden til hvidløgsfedene og mas det hele med en kartoffelmoser.
  9. Når det hele er mast og blandet godt sammen, tændes under gryden. Lad det simre i et par minutter under omrøring. Pas på det ikke brænder på.
  10. Hæld bouillonen på lidt af gangen mens der røres, indtil du har en tyk jævn suppe. Tilsæt de friske timiankviste, og lad det simre i 20 minutter under låg.
  11. Bræk de asiatiske nudler i små stykker (1-2 cm), og tilsæt suppen. Lad den simre videre indtil nudlerne er nok.
  12. Serveres i opvarmede tallerkner med et drys persille på hver
     
Chorizo Chili

Ingredienser til 4 personer
 

bullet

500 g oksekød (f.eks. goullash kød)

bullet

salt og peber

bullet

1 spsk. olie

bullet

1 dåse hakkede flåede tomater

bullet

1 dåse drænede kidney bønner

bullet

250 g chorizo

bullet

1 stort hakket løg

bullet

1 dåse majskerner

bullet

4 fed hakket hvidløg

bullet

2 spsk. sød chilipulver

bullet

2 spsk. hakket chipotle i adobosauce (syltet chili)

bullet

1 spsk. stødt spidskommen

bullet

2 tsk. tørret oregano

 

Pommes Frites
 

bullet

1 kg bagekartofler

bullet

¾ dl eddike – almindelig lagereddike

bullet

Rapsolie – et godt skvæt, vel ¼ til ½ dl

bullet

Revet skal af 1 usprøjtet citron

bullet

1 tsk. fennikelfrø

bullet

Salt

 

Chorizo Chili

Fremgangsmåde:
 

  1. Skær oksekødet ud i 3-4 cm tern og drys med salt og friskkværnet peber.
  2. Brun kødet godt i en sautérpande.
  3. Bland oksekød, tomater, tykke chorizoskiver, løg, hvidløg, sød chillipulver, grofthakkede chipotle i adobosauce, spidskommen og oregano i en tykbundet gryde og bring langsom til en simren.
  4. Læg låg på og lad simre til oksekødet er meget mørt 1½ til 2 timer.
  5. Når der er ca. 15 minutter tilbage af kogetiden, tilsættes majs og bønner fra dåse.

    Kan servers med en generøs klat creme fraise og f. eks. ris. Retten bliver spetakulær hvis den serveres med frisklavede pommes frites. Det salte og sprøde klæder den komplekse krydring rigtigt godt
     

Pommes Frites

  1. Skræl kartoflerne – du kan også lave den grovere version, hvor du vasker dem grundigt, men beholder skrællen på.
  2. Skær kartoflerne i stave – du bestemmer tykkelsen, fx. en størrelse på ca. 1½ x 1½ cm.
  3. Skyl dem i flere hold koldt vand – for at skylle så meget stivelse ud som muligt.
  4. Kom pommes frites i en gryde med vand, så det dækker, og eddike, og kog dem i 5-8 minutter, efter vandet er kommet i kog – det giver dem en syrlig smag.
  5. Lad dem herefter dryppe og køle af – gerne til de er helt kolde, men det er ikke absolut nødvendigt.
  6. Tænd ovnen på 220° C.
  7. Kom de afdryppede, afkølede pommes frites over i en bradepande.
  8. Hæld olien over dem, og drys med citronskal og fennikelfrø – andre krydderier eller smagsstoffer kan også anvendes helt efter smag – og bland.
  9. Kom pommes frites i ovnen, og steg dem til de er gyldne – ca. 25-30 minutter.
  10. Drys med salt.
     
Blødende chokoladekage 

Ingredienser til 8 personer

 

bullet

Ca. 125 gram smør

bullet

125 g mørk chokolade (I denne opskrift bruges 70% kakao)

bullet

4 æg

bullet

80 g sukker

bullet

40 g hvedemel

bullet

Muffinsforme

 

Blødende chokoladekage 

Fremgangsmåde:
 

  1. Start med at tænd ovnen på 200 grader – almindelig ovn.
  2. Derefter start med at smelte chokoladen over vandbad.
  3. Imens smelter du noget smør i en anden gryde
  4. Brug noget af det smeltet smør til at pensle formene med.
  5. Pisk 4 æg og sukker sammen i en skål, indtil det ser skummende ud.
  6. Tilsæt derefter melet ned i skålen, og fortsæt piskningen – indtil dejen er blandet godt sammen.
  7. Tag derefter en ny skål, og bland/pisk den smeltede smør & smeltede chokolade sammen – indtil det ser ens ud.
  8. Hæld derefter chokolademassen ned i dejen, og bland det godt rundt.
  9. Fordel herefter dejen i formene, helt til toppen.
  10. Bag kagerne i 7-8 minutter, hvis du ikke putter helt til toppen, så bag dem i mindre tid.
  11. Tag derefter formene ud og afkøl i ca. 5-6 minutter
  12. Og vupti, så der lækre blødende chokoladekager.
  13. Servér gerne kagen sammen med din yndlingsis.

Put evt. lidt flormelis på toppen af kagerne.