131210

HERREMAD 

   MENU 10.Dec 2013

MADHOLD 2

 

UMAMI-KIKS

Dansk hakkebøf

Sveske-dessert


 

Forside
Opskrifter
Menu 2013-2014
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

UMAMI-KIKS

Ingredienser:

 
bulletFintskåret bacon 75 g
bulletFintrevet parmesanost 100 g
bulletSmør 100 g
bulletHvedemel 2 ½ -3 dl
bulletSukker 2 spsk.
bulletSalt 1 tsk., fint
bulletChilipulver 1 knsp.
bulletTimian 1 knsp.
bulletSesamfrø 1 ½ dl

UMAMI-KIKS

Fremgangsmåde

  1. Steg baconen, uden at den bliver helt sprød, og afkøl helt.
  2. Hak bacon helt fint, og kom i en skål sammen med fintrevet parmesanost og smør.
  3. Rør en mindre mængde mel med sukker, salt og krydderi, og bland med bacon og ost og smør.
  4. Tilføj mel, hvis nødvendig. Dejen skal være let klæg, men håndtérbar.
  5. Del dejen i to dele, og rul til pølser på ca. 4 cm i diameter. Rul dejrullerne i sesamfrø og afkøl dem.
  6. Sæt din varmluftsovn på 175°.
  7. Skær dejen i helt tynde skiver, gerne på ½ cm. Læg på bagepapir på to bageplader. Bag nu kiksene helt og aldeles sprøde og gyldne.

     

 

DANSK HAKKEBØF
 

Ingredienser til 4 personer

 

bullet600 g hakket oksekød ca 8% fedt
bullet6- 8 store bagekartofler
bullet3 mellemstore rødbeder
bulletDijonsennep, rødvinseddike og rapsolie til marinaden
bullet4 æg
bullet4 mellemstore løg
bulletSmør og rapsolie til stegningen.  
bulletWorcestershire sauce, sojasauce, HP sauce, ketchup.
bulletSalt og friskkværnet hvid peber.
bulletKulør

 

 

 

DANSK HAKKEBØF
 

Fremgangsmåde:

  1. Vask kartoflerne og kog dem hele i vand med 4 g salt peber liter. Husk at gemme vandet.
  2. Kog rødbederne i vand med lidt salt i ca. 45 min. Til de er møre. Hæld det varme vand fra, og skyl i rindende koldt vand, så skindet springer af. Riv eller skær i strimler og mariner med sennep, eddike rapsolie samt lidt salt og peber.    
  3. Hæld 1 dl Worcestershire sauce i en lille kasserolle, reducer til halvdelen og afkøl.
  4. Læg et stykke køkkenfilm på bordet, pensl med rapsolie, slå et æg ud på filmen, krydr med salt og hvid peber, dryp med den kraftige Worcestershire sauce, luk filmen omkring ægget som en lille pose, og bind en lille knude på den.
  5. Pochér æggene i en gryde med vand.
  6. Pil løgene og skær dem i både og steg dem færdige, til de er gyldne og bløde. Læg dem på bøfferne ved serveringen.
  7. Form kødet til faste hakkebøffer, steg dem (ca. 3 min på hver side) og krydr med lidt Worcestershire sauce salt og friskkværnet peber.
  8. Tag bøfferne fra panden, når de er mediumstegte
  9. Drys stegepanden med lidt mel og rist det let. Hæld et par gode sjatter kartoffelvand på, og pisk grundigt. Lad opbagningen koge godt igennem til melsmagen er forsvundet
  10. Smag sovsen til med Worcestershire sauce, sojasauce, HP sauce, ketchup. Tilsæt lidt kulør.
  11. Halver de kogte bagekartofler, skab kartoflerne ud fra skindet, og pres dem igennem en kartoffelpresser, eller knus dem med en gaffel.
  12.  Anret hakkebøfferne med rødbede, bløde løg, pocheret æg, knust kartoffel og den brune sovs.

 

 

SVESKE-DESSERT

Ingredienser:

 

bullet300 g gode svesker uden sten
bullet200 ml ruby portvin
bullet200 ml tør rødvin
bullet60 g sukker
bullet½ flækket stang vanilje.
 
  

SVESKE-DESSERT   

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en mellemstor gryde
  2. Lad det koge op, og derefter simre uden låg, til det er reduceret til det halve (ca. 30 min).
  3. Rør jævnligt i gryden.
  4. Lad det køle af til rumtemperatur og fjern vaniljestangen.
  5. Pisk fløden, og server elegant.