HERREMAD 

   MENU 29. marts 2011

HOLD 2

Frølår a la Faldsled Kro

Stegt laks med ingefær-appelsinsauce, fennikelsalat med karamelliseret appelsin

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex     

Frølår a la Faldsled Kro

Ingredienser til 4 personer:

bullet

12 frølår (dybfrost)

bullet

en flaske tør hvidvin

bullet

persille

bullet

mælk

bullet

olivenolie

bullet

smør

bullet

mel

bullet

salt og peber

Fremgangsmåde:  
  1. De optøede frølår dyppes i en underkop med mælk og vendes flere gange i en blanding af mel, salt og peber.
  2. Hvidløg og persille er fint hakket på forhånd.
  3. På en godt varmet pande brunes frølårene i olivenolie i et minut. Husk ikke for mange ad gangen.
  4. Derpå tages de op, de drypper af, olivenolien hældes fra panden og erstattes med en klat smør, så svitses hvidløgene og frølårene lægges ned på panden igen for til slut at blive drysset med lidt persillle.
  5. Til slut glaceres det hele med sjat hvidvin.

Stegt laks med ingefær-appelsinsauce, fennikelsalat med karamelliseret appelsin.

Ingredienser til 4 personer:

bullet

800 g laksefilet

bullet

250 ml tør hvidvin

bullet

Saft af 1 appelsin

bullet

200 ml fiskefond (vand + terning)

bullet

1 hakket skalotteløg

bullet

250 ml piskefløde

bullet

1 spskf. friskreven ingefær

bullet

1 spskf. usaltet smør

bullet

salt og peber

bullet

olivenolie eller klaret smør

bullet

persille
 

Fennikelsalat

bullet

fennikelknolde

bullet

appelsiner

bullet

citronsaft

bullet

pastis

bullet

olivenolie

bullet

salt og peber

Kartoffelgratin.
 

bullet

¾ kg melede store kartofler

bullet

smør

bullet

fløde

bullet

salt , peber

Fremgangsmåde:

Sauce:

  1. Hvidvin, appelsinsaft, fiskefond og skalotteløg koges så meget ind, at det er sirupsagtigt.
  2. Tilsæt fløden og kog til saucekonsistens.
  3. Smag til med reven ingefær og lidt appelsinsaft , salt og peber.
  4. Si saucen, kog op og pisk med lidt koldt smør.

Laksen:
 

  1. Skær laksen i 4 lige store stykker.
  2. Steg fisken på skindsiden i klaret smør eller olivenolie ved middelvarme. Fisken skal kun steges på skindsiden.
  3. Når fisken stadig er en lille smule klar på kødsiden er den færdig.
  4. Den krydres med salt og peber.
  5. Anret fisken med lidt persillefrites (dvs persille stegt i klaret smør eller olivenolie).

Fennikelsalat.

  1. Skær fennikelknoldene i tynde skiver på langs.
  2. Blancher dem et par minutter i letsaltet vand.
  3. Dryp af.
  4. Anbring appelsinskiverne på bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca 20 minutter til de karamelliserer.
  5. Vend fennikelen i dressingen bestående af appelsinsaft, citronsaft, pastis, olivenolie, salt og peber.

Kartoffelgratin

  1. Skær de skrællede kartofler i nogenlunde lige store stykker, så de koger møre på samme tid.
  2. Kog dem møre i usaltet vand.
  3. Hæld vandet fra.
  4. Moses med stavblender eller håndmixer.
  5. Tilsæt lidt smør og fløde til passende konsistens.
  6. Smages til med salt og peber.
  7. Bages i ovn 180-200 grader.