HERREMAD 

   MENU 1. marts 2011

HOLD 2

Røget laks m/æble-peberrodskompot, limemarineret salat og sød chili

Indisk lammegryde med abrikos

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex     

Røget laks m/æble-peberrodskompot, limemarineret salat og sød chili

Ingredienser til 4 personer

bullet12 skiver røget laks
bullet1 stort madæble skåret i små tern
bullet10 cm  frisk groftrevet peberrod
bullet25 g smør
bullet1 spsk. akaciehonning
bulletplukket salat af 'Lollo Rosa'
bullet2 spsk. økologiske pinjekerner
bullet1 spsk. olivenolie
bulletsaften fra en halv limefrugt
bulletsalt
bulletpeber
bulletdild
bullet2 dl piskefløde
bullet1-2 spsk. Xing Fu cilisaice

Tilbehør: Brød

Fremgangsmåde:
 
  1. Den plukkede salat vendes med pinjekerner og olivenolie, smagt til med lime.
  2. Smør og honning smeltes ved lav varme i en kasserolle og afkøles lidt.
  3. Æble og peberrod vendes i og afkøles.
  4. Fløden piskes let, og chilisaucen vendes i.
  5. Lad chilicremen stå ved stuetemperatur i ca. ½ time til den bliver tyk.

Anretning:
Den marinerede salat lægges på en stor tallerken. Lakseskiverne formes til en rose og placeres oven på salaten. Æblekompotten og chilicremen anbringes skiftevis rundt om i små toppe. Laksen pyntes med dild.

Indisk lammegryde med abrikos

Ingredienser til 4 personer

bullet

800 g lammebov uden ben

bullet

4 dl kokosmælk (dl kokosmælk og ½ l kogende vand)

bullet

2 store løg

bullet

2 spsk. olie

bullet

4 fed finthakket hvidløg

bullet

1 stk. ingefær (4 cm)

bullet

1 tsk. salt

bullet

peber

bullet

2 dl lammebouillon

bullet

1 tsk. marsala

bullet

2-3 tsk. majsstivelse

Abrikosris

bullet

1 stort løg

bullet

1 spsk. olie

bullet

240 g basmati eller parbolled ris

bullet

5 dl grøntsagsbouillon

bullet

1-2 tsk. marsala

bullet

100 g usvovlede halverede abrikoser

Ristede mandelflager til pynt.

 

Fremgangsmåde:
 
  1. Lammeboven skæres i terninger (3 x 3 cm).
  2. Kokosmelet overhældes med kogende vand.
  3. Når blandingen er kold, vrides kokosmelet ud gennem et klædes.
  4. Løgene skæres i skiver.
  5. De skiveskårne løg svitses i olien med hvidløg og ingefær i 1-2 min.
  6. Kødet tilsættes og brunes under omrøring.
  7. Krydres med salt og peber.
  8. Kokosmælk og bouillon hældes ved. Simre under låg til kødet er mørt, - ca. 45 min.
  9. Retten smages til med marsala.
  10. Majsstivelsen udrøres i lidt vand og røres i.
  11. Koges kort igennem.

 

Abrikosris:

  1. Løget hakkes fint og svitses i olien uden at tage farve.
  2. Risene svitses med et øjeblik.
  3. Bouillon, marsala og abrikoser røres i.
  4. Simre under låg i 12 min.
  5. Trækker ca. 12. min.
  Fremgangsmåde: