HERREMAD 

   MENU 15. feb. 2011

HOLD 2

Blini

Chateaubriand i Pesto-Parmasvøb
m/varm safran-aiolicreme

Pinãcolada is m/tropefrugter i kokoskurve

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex     

Blini

Ingredienser til 4 personer

bullet4 dl mælk
bullet15 g gær
bullet2 dl boghvedemel
bullet1 dl hvedemel
bullet2 æggeblommer
bullet2 æggehvider
bullet20 g smeltet margarine         
bullet30 g margarine til stegning
bullet1 tsk. salt

Tilbehør:

bullet

creme fraiche,

bullet

stenbiderrogn,

bullet

hakket løg,

bullet

evt. porreringe,

bullet

evt. røget laks.

 

 

Fremgangsmåde:
  1. Mælken lunes, gæren udrøres heri.

  2. Boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblommer tilsættes.

  3. Dejen slås godt igennem.

  4. Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.

  5. Æggehviderne piskes stive og vendes i sammen med margarinen.

  6. Blinierne steges i lidt margarine på panden.

 

Chateaubriand

Ingredienser til 4 personer

bullet600-700 g chateaubriand
bulletsmør
bulletsalt
bulletpeber
bullet1-2 spsk. grøn pesto
bullet85 g lufttørret skinke

Safran-aiolecreme

bullet6 fed hvidløg
bullet1 dl bouillon
bullet1 knsp. safran
bullet1 dl piskefløde
bulletsalt
bulletpeber

Grøntsagstilbehør

bullet1 bdt. grønne asparges
bullet1 squash
bulletolivenolie m/basilikum
bullet1 bdt. frisk basilikum

 

Fremgangsmåde:

Chateaubriand:

  1. Brun kødet på en pande.
  2. Krydr med salt og peber og smør det med pesto.
  3. Pak det ind i lufttørret skinke og læg det i et ovnfast fad.
  4. Sæt kødet i ovnen ved 200 grader i ca. 25. minutter og lad det hvile inden det skæres i skiver.

Safran-aiolecreme:

  1. Kog hvidløgsfeddene møre i bouillon under låg i ca. 15 min.
  2. Tilsæt safran samt fløde. Kog det i 5 minutter og blend saucen.
  3. Smag til med salt og peber.

Grøntsagstilbehør:

  1. Bræk den nederste træede del af aspargesne af.
  2. Skær squashen i halvtykke skiver.
  3. Pensel grøntsagerne med lidt olie og grill dem et par minutter på hver side på en grillpande.

Mere tilbehør: Små kartofler eller store tortelini.

Pinãcolada is

Ingredienser til 8 personer

bullet1 dl pasteuriserede æggeblommer
bullet100 g sukker
bullet1 ds. kokosmælk
bullet150 g ananasmos (blendet ananas)
bullet1/4 dl piskefløde
bulletevt. 2 spsk. Malibu eller hvid rom

Kokoskurve

bullet100 g smør
bullet100 g sukker
bullet75 g kokosmel
bullet2 spsk. hvedemel
bullet1 spsk. sirup

Forskellige friske frugter og henkogte frugter f.eks. Bon Appetit ananas, Bon Appetit mandariner, mango i skiver, abrikoser, kiwi-frugter, carambole i skiver 0g/eller vindruer.

 

 

 

Fremgangsmåde: 

Isen:

  1. Pisk æggeblommer, sukker, kokosmælk, ananasmos, piskefløde og evt. Malibu eller rom sammen.
  2. Frys isen i en is-maskine eller kom den i en form og sæt den i fryseren.
  3. Rør isen med jævne mellemrum under indfrysningen.

(Mogens har hjemmelavet isen)

Kokoskurvene:

  1. Smelt smørret og rør sukker, kokosmel og hvedemel i.
  2. Rør til sidst sirup i og sæt dejen til afkøling.
  3. Form dejen til 8 valnøddestore kugler.
  4. Sæt dejkuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir, 2-3 ad gangen og med god afstand.
  5. Bag dem 7-8 minutter ved 175 grader.
  6. Lad kagerne afkøle let inden de formes til kurve over en lille rund skål el. lign.

Form isen til kugler og fordel dem i kokoskurvene sammen med blandede frugter.