HERREMAD 

   MENU 8. feb. 2011

HOLD 1



 

Pastel De Chocio (okse, kylling og majs pie)serveres  med avokado, palmehjerte, rødløg salat med koriander vinaigrette

Latin Flan de Leche con Café



 

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex       

Pastel De Chocio

Ingredienser til 4 personer

bullet

300 gr. oksefars

bullet

500 gr. kyllingefilet

bullet

1 løg i kvarter

bullet

3 løg hakket

bullet

2 store laurbærblade

bullet

1 fed hvidløg

bullet

8-10 sorte oliven hakket

bullet

3 spsk. groft hakkede rosiner

bullet

2 hårdkogte æg i skiver

bullet

5 kaffekopper majskerner (ca. 450 gr.)

bullet

1-2 spsk. maizena

bullet

1 kaffekop mælk

bullet

1 ¼ kop bouillon

bullet

6 spsk. olivenolie

bullet

½ tsk. spidskommen

bullet

2 tsk. oregano

bullet

2 tsk. sød paprika

bullet

Salt og peber

 

 

 

Fremgangsmåde:

 

  1. Læg kylling, kvarte løg og laurbærblad i en gryde, tilsæt sat og peber og vand som netop dækker og kog over svag varme i ca. 15 min.
  2. Tag kyllingen op, når den er færdig og skær den i pæne stykker.
  3. Put de kvarte løg i en Food processor/blender. Tilsæt majskerner, Maizena og mælk og purer det. Varm 2 spsk. Olie i en gryde ved middel - lav varme hæld majs pureen i og varm det igennem indtil det bliver tykt (ca. 5 min.). Krydder med salt og peber.
  4. Opvarm ovnen til 190 grader.
  5. Opvarm den resterende olie i en gryde, tilføj hvidløg og lad det småsnurre kort, tilføj de hakkede løg og kom herefter oksekødet i og brun det (ca. 5-8 min.).
  6. Strø en spiseskefuld mel i kødet og tilsæt 1 ¼ kaffekop bouillon. Kom spidskommen, oregano, et laurbærblad, paprika og rosiner samt salt og peber i og lad det simre i ca. 5 min. Tag det af varmen og fjern laurbærbladet.
  7. Tag et ovnfast fad af passende størrelse, spred oksekødet i bunden. Læg kyllingekød, æg og oliven ovenpå. Dæk dette med majs pureen og strø eventuelt en teskefuld sukker på toppen.
  8. Sæt det i ovn i ca. 30 min. og efterbrun eventuelt under grill i til det får en pæn brun overflade.
     

Avocado, palmehjerte, rødløg salat med koriander vinaigrette

Ingredienser (4 personer): 

Vinaigrette:

bullet

1 lille fed hvidløg

bullet

1 spsk. frisk koriander

bullet

2 spiseskefulde friskpresset citronsaft

bullet

¼ tsk. sukker

bullet

En knivspids salt

bullet

¼ kop olivenolie

 Salaten:

bullet

Ca. 200 gr. palmehjerte

bullet

2 modne avocadoer

bullet

1 lille rødløg snittet

bullet

Salatblade (hjertesalat eller anden salat)

Fremgangsmåde:

 1.      Put hvidløg, koriander og citronsaft i en blender sammen med sukker og salt. Start motoren og hæld olien i en tynd stråle og blænd til blandingen er emulgeret .

2.      Skær palmehjerte og avocado i 2 cm terninger, kom dem i en skål sammen med de hakkede løg og bland forsigtigt, men grundigt.

3.      Fordel salatblade på 4 tallerkener og hæld avocadoblandingen over.

Latin Flan de Leche con Café

Ingredienser til 6 personer

 

bullet8 æggeblommer
bullet1 ds. sød kondenseret mælk (400 gr)
bullet2 kaffekopper sødmælk
bulletHalv stang vanilje
bullet½ kaffekop sukker
bullet3-4 tsk. Nescafé eller anden pulverkaffe.
 

 

Fremgangsmåde:
 
  1. Forvarm ovnen til 190 grader.
  2. Pisk æg, sukker, kondenseret mælk, sødmælk og vaniljekorn sammen indtil det er smidigt.
  3. Kom det i en form eller i serveringsglas.
  4. Sæt det i ovnen i et vandbad med rigeligt vand i ca. 50 til 60 min. indtil en kniv stukket ned mit i Flanen kommer op uden vedhæng.
  5. Se til den undervejs, hvis den ”overkoges” kan den ”skille”.
  6. Lad Flanen blive helt kold og server den evt. med en skefuld Dulce de Leche til.