HERREMAD 

   MENU 18. jan. 2011

HOLD 2

LEGERET KARTOFFELSUPPE

HAVØRRED À LA MINI

HJEMMEBAGTE KOKOSMAKRONER med KAFFE

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex     

LEGERET KARTOFFELSUPPE

Ingredienser til 4 personer

bullet1 ¼ bouillon (terning)
bullet1 kg melede kartofler
bullet1 løg
bullet1 gulerod
bullet2 små porrer
bullet2 spsk. olivenolie
bullet2 fed hakket hvidløg
bullet2½ dl piskefløde
bullet3 æggeblommer
bulletSalt og peber
Fremgangsmåde:
  1. Kartofler, løg og gulerod skrælles og skæres i små tern og koger til de er møre i bouillon (ca. 15-20 min).
  2. Suppen blendes.
  3. Fint snittet porer og hvidløg svitses i olie, kom dem i suppen sammen med piskefløde (gem et par spsk. til legering).
  4. Kog suppen godt igennem og legér den med æggeblommerne som er rørt op med fløde (nu må de ikke koge mere).
  5. Smag til med salt og peber og servér straks.

HAVØRRED À LA MINI

Ingredienser til 4 personer

bulletCa. 500 g havørredfilet, 4 skiver
bullet8-10blade savojkål
bullet8 skiver røget bacon
bulletSaften af ½ citron
bullet100 g smør
bulletSalt og peber

 Hertil: SAUCE MINI:

bullet

1 fed hvidløg

bullet

1 lille løg

bullet

1 lille bdt. persille

bullet

Smør

bullet

¼ l piskefløde

bullet

1 tsk. dijonsennep

bullet

½ dl tør hvidvin

bullet

Salt, peber og muskatnød

Fremgangsmåde:
  1. Savojkålenes blade blancheres i letsaltet vand og drypper af i et klæde.
  2. De fire skiver ørred pakkes ind i kålbladene og krydres med citronsaft, salt og peber.
  3. Læg dem med den foldede side nedad i en smurt ildfast fad, fordel smørret over og læg to skiver bacon over hver pakke.
  4. Bag fisken i en 200 graders varm ovn i ca. 15 – 20 min. Indtil baconet er pænt lysebrunt uden at blive for sprødt.
  5. Serveres med små smøresauterede gulerødder og broccoli og sauce Mini, som er tilberedt i mellemtiden.
    :

Sauce

  1. Fintsnittet løg, hvidløg og persille dampes uden at brune i lidt smør, tilsæt piskefløden og kog det ind, derefter tilsættes dijonsennep og hvidvin.
  2. Smag til med salt, peber og reven muskat.

HJEMMEBAGTE KOKOSMAKRONER med KAFFE

Ca.8 – 10 stk.

bullet

125g sukker

bullet

125g kokosmel

bullet

2 æggehvider

bullet

Evt. 50 g smeltet chokolade
 

 

 

Fremgangsmåde:
 
  1. Det hele blandes sammen i en gryde ved svag varme.
  2. Rør massen godt igennem, den skal være fast men blød.
  3. Massen skal være lun.
  4. Sættes på plade med 2 teskeer og formes med fingrene.
  5. Bages ca. 15 min ved 180 - 200 grader, skal være lysebrune
     
    Dyp evt. top/bund i smeltet chokolade.