Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Kogt torsk med sennepssovs:
Ingredienser til 4 personer:
|
1200 g hel torsk |
|
vand |
|
1 tsk. salt |
|
dild |
|
5 peberkorn |
|
2 spsk. eddike |
Sennepssovs
|
25 g smør |
|
2 spsk. hvedemel |
|
5 dl kogevand fra torsken |
|
1 dl mælk |
|
2 spsk. fiskesennep |
|
1 tsk. salt |
Tilbehør
|
hakkede kogte æg |
|
ristet baconstrimler |
|
rødbeder i tern |
|
hakket løg |
|
kapers |
|
reven peberrod |
|
fiskesennep |
|
torskerogn |
|
kartofler |
|
Fremgangsmåde:
-
Torsken renses for indmad og sort hinde indvendig.
-
Rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og
eddike bringes i kog.
-
Del torsken i portionsstykker og kog den i 15
minutter uden at buldrekoge - skummes jævnligt.
-
Tages forsigtig op med en hulske og anrettes på et
fad.
Sennepssovs:
-
Smelt smørret i gryden og inden smørret bruner
tilsættes melet.
-
Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt 1
dl mælk.
-
Smag til med salt.
-
Tilsæt sennep - lidt ad gangen - og smag til.
Torskerogn:
-
Rognen pakkes ind i madpapir eller folie, og
lægges i en gryde og tildækkes med vand med ¼ kop eddike 1
laurbærblad, 5 – 6 peberkorn og lidt salt.
-
Koges i 15 min og herefter pakkes ud og afkøles
i 15 min.
Servering og tilbehør:
-
Torsken serveres med kogte kartofler og sennepsovs
samt hakkede kogte æg, ristet baconstrimler, rødbeder i tern, hakket
løg, kapers, reven peberrod ved siden af i små skåle.
|
Råvarerne er købt hos Føtex
Chokolademousse
Ingredienser
til 4 personer:
|
100 g god mørk chokolade |
|
3 æggeblommer (pasteuriserede) |
|
1 - 2 spsk. sukker |
|
½ -1 tsk. revet appelsinskræl |
|
2 æggehvider (pasteuriserede) |
|
1½ dl piskefløde |
|
Fremgangsmåde:
-
Hak chokoladen groft.
-
Læg chokoladen i en skål og smelt den over vandbad.
Vandet må ikke koge.
-
Rør æggeblommer, sukker og appelsinskræl i.
-
Pisk æggehvider og fløde hver for sig.
-
Vend først flødeskum og dernæst hvider i
chokolademassen.
-
Sæt den koldt ½ time.
-
Pynt evt. med flødeskumstoppe og/eller revet
chokolade.
|