HERREMAD 

   MENU 11. dec. 2011

HOLD 1

 

Kogt torsk med sennepssovs

Chokolademousse

 

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex     

Kogt torsk med sennepssovs: 

Ingredienser til 4 personer: 

bullet

1200 g hel torsk

bullet

vand

bullet

1 tsk. salt

bullet

dild

bullet

5 peberkorn

bullet

2 spsk. eddike

Sennepssovs

bullet

25 g smør

bullet

2 spsk. hvedemel

bullet

5 dl kogevand fra torsken

bullet

1 dl mælk

bullet

2 spsk. fiskesennep

bullet

1 tsk. salt

Tilbehør

bullet

hakkede kogte æg

bullet

ristet baconstrimler

bullet

rødbeder i tern

bullet

hakket løg

bullet

kapers

bullet

reven peberrod

bullet

fiskesennep

bullet

torskerogn

bullet

kartofler

 

Fremgangsmåde:

 

  1. Torsken renses for indmad og sort hinde indvendig.

  2. Rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog.

  3. Del torsken i portionsstykker og kog den i 15 minutter uden at buldrekoge - skummes jævnligt.

  4. Tages forsigtig op med en hulske og anrettes på et fad.

Sennepssovs:

  1. Smelt smørret i gryden og inden smørret bruner tilsættes melet.

  2. Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt 1 dl mælk.

  3. Smag til med salt.

  4. Tilsæt sennep - lidt ad gangen - og smag til.

Torskerogn:

  1. Rognen pakkes ind i madpapir eller folie, og lægges i en gryde og tildækkes med vand med  ¼ kop eddike 1 laurbærblad, 5 – 6 peberkorn og lidt salt.

  2. Koges i 15 min og herefter pakkes ud og afkøles i 15 min.

Servering og tilbehør:

  1. Torsken serveres med kogte kartofler og sennepsovs samt hakkede kogte æg, ristet baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg, kapers, reven peberrod ved siden af i små skåle.

Råvarerne er købt hos Føtex 

Chokolademousse

Ingredienser til 4 personer:

bullet

100 g god mørk chokolade

bullet

3 æggeblommer (pasteuriserede)

bullet

1 - 2 spsk. sukker

bullet

½ -1 tsk. revet appelsinskræl

bullet

2 æggehvider (pasteuriserede)

bullet

1½ dl piskefløde

Fremgangsmåde:
 
  1. Hak chokoladen groft.

  2. Læg chokoladen i en skål og smelt den over vandbad. Vandet må ikke koge.

  3. Rør æggeblommer, sukker og appelsinskræl i.

  4. Pisk æggehvider og fløde hver for sig.

  5. Vend først flødeskum og dernæst hvider i chokolademassen.

  6. Sæt den koldt ½ time.

  7. Pynt evt. med flødeskumstoppe og/eller revet chokolade.