Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011 |
Råvarerne er købt hos Føtex
Kogt torsk med sennepssovs:
Ingredienser til 4 personer:
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1200 g hel torsk |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
vand |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 tsk. salt |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
dild |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
5 peberkorn |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 spsk. eddike |
Sennepssovs
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
25 g smør |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 spsk. hvedemel |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
5 dl kogevand fra torsken |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 dl mælk |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 spsk. fiskesennep |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 tsk. salt |
Tilbehør
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
hakkede kogte æg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
ristet baconstrimler |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
rødbeder i tern |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
hakket løg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
kapers |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
reven peberrod |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
fiskesennep |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
torskerogn |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
kartofler |
|
Fremgangsmåde:
-
Torsken renses for indmad og sort hinde indvendig.
-
Rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og
eddike bringes i kog.
-
Del torsken i portionsstykker og kog den i 15
minutter uden at buldrekoge - skummes jævnligt.
-
Tages forsigtig op med en hulske og anrettes på et
fad.
Sennepssovs:
-
Smelt smørret i gryden og inden smørret bruner
tilsættes melet.
-
Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt 1
dl mælk.
-
Smag til med salt.
-
Tilsæt sennep - lidt ad gangen - og smag til.
Torskerogn:
-
Rognen pakkes ind i madpapir eller folie, og
lægges i en gryde og tildækkes med vand med ¼ kop eddike 1
laurbærblad, 5 – 6 peberkorn og lidt salt.
-
Koges i 15 min og herefter pakkes ud og afkøles
i 15 min.
Servering og tilbehør:
-
Torsken serveres med kogte kartofler og sennepsovs
samt hakkede kogte æg, ristet baconstrimler, rødbeder i tern, hakket
løg, kapers, reven peberrod ved siden af i små skåle.
|
Råvarerne er købt hos Føtex
Chokolademousse
Ingredienser
til 4 personer:
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
100 g god mørk chokolade |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
3 æggeblommer (pasteuriserede) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1 - 2 spsk. sukker |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
½ -1 tsk. revet appelsinskræl |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
2 æggehvider (pasteuriserede) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) |
1½ dl piskefløde |
|
Fremgangsmåde:
-
Hak chokoladen groft.
-
Læg chokoladen i en skål og smelt den over vandbad.
Vandet må ikke koge.
-
Rør æggeblommer, sukker og appelsinskræl i.
-
Pisk æggehvider og fløde hver for sig.
-
Vend først flødeskum og dernæst hvider i
chokolademassen.
-
Sæt den koldt ½ time.
-
Pynt evt. med flødeskumstoppe og/eller revet
chokolade.
|