HERREMAD 

   MENU 30. nov. 2010

HOLD 2

Limesuppe

Andebryst

Forside
Opskrifter
Menu 2010-2011
Råvarerne er købt hos Føtex     

Ingredienser til 6-8 personer

Limesuppe

bullet1 hakket løg.
bulletReven skal fra 1 lime.
bullet1 spsk. olivenolie.
bullet3/4 dl basmatiris.
bullet2 l. hønsebouillon.
bullet1 bdt. broccoli delt i stilke og top.
bullet250 g frosne majskerner.
bullet150 g frosne hummerhaler.
bullet1pk. Strim-Let kylling eller bacon.
bulletSaft fra en lime.
bulletSalt.
bulletPeber.
bulletGrovbrød.

Fremgangsmåde:
 

  1. Damp løg og limeskal klare i olien.

  2. Tilsæt ris og bouillon.

  3. Skær broccolistilkene i skiver og kom dem i suppen sammen med majskerner og kog det hele i ca. 8 minutter.

  4. Lige før servering koges suppen et par minutter med hummerhaler, kylling eller bacon og broccolitoppe.

  5. Smag til med limesaft, salt og peber.

Ingredienser til 4 personer

Andebryst

bullet2 berberieandebrystfileter.
bulletSalt.
bullet1 spsk. olie.

Sauce:

bullet1 finthakket skalotteløg.
bullet4 spsk. balsamico eller anden rødvinseddike.
bullet2½ dl andebouillon.
bullet1 spsk. majsstivelse udrørt med 2 spsk. vand.
bullet2-3 spsk. orangemarmelade.
bullet2 appelsiner.
bulletSalt.

Glaserede rødbeder:

bullet500 g små rødbeder (brug evt. top til pynt).
bullet2 spsk. sukker.
bullet15 g smør.
bullet2 spsk. vand.

Tilbehør:

Kogte aspargeskartofler og evt. lidt dampet salat.

 

Fremgangsmåde:

Andebryst:
 

  1. Rids andeskindet og gnid det med salt.
  2. Brun og steg andestykkerne i varm olie på panden 15 minutter på skindsiden og 12 minutter på kødsiden.
  3. Læg dem tildækket på en tallerken.
  4. Ved serveringen skæres kødet i skrå skiver på tværs.
  5.  Kødskyen, der har samlet sig på tallerkenen, hældes i saucen.

 

Saucen:

  1. Kog skalotteløg og balsamico i en gryde til næsten al væden er fordampet.
  2. Tilsæt bouillon og jævn saucen med så meget af jævningen at saucen netop hænger sammen. Den må ikke blive for tyk.
  3.  Smag til med orangemarmelade og salt.
  4. Skær skallen af appelsinerne og skær appelsinkødet frit mellem hinderne.
  5. Kom dem i saucen lige før serveringen og varm den igennem.

 

Glaserede rødbeder:

  1. Kog rødbederne 30-50 minutter i letsaltet vand og gnid skrællen af.
  2. Skær dem i kvarte hvis de er for store.
  3. Kom dem i en gryde med sukker, smør og vand.
  4. Kog dem igennem uden låg til væden er sirupsagtig.
  5. Varm dem før serveringen.
 

Ingredienser til 4 personer

Fremgangsmåde: