HERREMAD 

   MENU 28. APRIL 2009

DAMEAFTEN

Ann's knækbrød

Chile hummerhaler i karrysauce,

hertil flutes

Kalveculotte, med ovnbagte små kartofler,
ovnbagte kryddertomater og forårsløg

Mocca dessert

KRANSEKAGER à la bagermester Borg Lauritzen

 

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009
INGREDIENSER

Ann's knækbrød

bullet3½ dl mel
bullet1 dl havregryn
bullet1 dl sesamfrø
bullet1 dl hørfrø
bullet1 tsk. salt
bullet1 tsk. bagepulver
bullet2½ dl vand
bulletevt. 1 tsk. solsikkekerner
FREMGANGSMÅDE:
  1. Ingredienserne æltes sammen til en klæg masse.
  2. Del dejmassen i 6 stykker.
  3. Hver dejklat rulles til en passende tykkelse ud mellem 2 stk. bagepapir.
  4. Øverste stykke bagepapir fjernes, og dejen forskæres.
  5.  Bages ved o. 175 grader til knækbrødene  er tilpas mørke.   
 

Råvarerne er købt hos Føtex 
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

Chile hummerhaler i karrysauce, hertil flutes

bullet

175 g Chile hummerhaler

bullet

25g smør

bullet

½ - 1 teske ostindisk karry

bullet

3 flåede tomater uden kerner

bullet

1 dl hvidvin

bullet

1 rød peberfrugt

bullet

1 grøn peberfrugt

bullet

ca. 1 dl piskefløde

bullet

salt, peber

FREMGANGSMÅDE:
 
    1. Hummerhalerne svitses i smør, drys karry over og lad det ”brænde af”.
    2. Tilsæt ituskårne flåede tomater uden kerner, hvidvin, tynde strimler af peberfrugterne og piskefløde.
    3. Lad retten koge ind i ca. 10 minutter ved svag varme. Smag til med salt, peber og evt. mere karry.
    4. Servers lun og med lune flutes.
 

INGREDIENSER TIL 6 PERSONER:

Kalveculotte, med ovnbagte små kartofler,ovnbagte kryddertomater og forårsløg.

bullet

1,2 kg  kalveculotte

bullet

1 fed hvidløg

bullet

1 gulerod

bullet

1 løg

bullet

1 spsk.  balsamicoeddike 

bullet

1 dl  hvidvin 

bullet

5 dl  kalvebouillon

bullet

1 dusk  persille  

bullet

 Maizenamel

bullet

50 g smør

bullet

salt

bullet

peber                                                                                                            

Ovnbagte kartofler

bullet

900 g små kartofler

bullet

1 stegepose

bullet

salt

bullet

peber

bullet

olivenolie

Ovnsyltede kryddertomater

bullet

½ kg små krydrede tomater

bullet

½ dl rødvinseddike

bullet

2 spsk. olivenolie

bullet

1 dl   honning eller sirup

bullet

2 kviste timian

bullet

bagepapir

Forårsløg

bullet

15 forårsløg

bullet

smør

bullet

salt

FREMGANGSMÅDE:
  1. Rens kalveculotten for hinder, rids fedtlaget og læg derefter culotten på en ovnrist over en bradepande, brun den ved 225 grader i ca. 15 minutter, krydr med salt og peber.

  2. Rist hvidløg gulerod i skiver og løg i en gryde til det er brunt.

  3. Tilsæt balsamico eddike samt hvidvin og kog ind til det halve.

  4. Kom kalvebouillon og persille ved, kog op og hæld det i bunden af bradepanden.

  5.  Steg culotten færdig ved 175 grader i ca. 30 minutter.

  6. Lad den hvile i 20 minutter under folie.

  7. Si skyen, kog den op og jævn evt. med lidt Maizenamel  rørt ud i vand.

  8. Tag gryden af varmen og pisk smørret i. Smag til med salt og peber.

  9. Udskæring: Culotten skæres på tværs af kødtrådene fra den spidse ende. Halvvejs igennem drejes stegen og skæres modsat.

Ovnbagte kartofler

  1. Skrub kartoflerne og kom dem i stegeposen med olie, salt og peber.

  2. 'Ryst posen'! Luk posen til og klip et lille hul.

  3. Bag kartoflerne ca. 1 time ved 175 grader.

Ovnsyltede kryddertomater

  1. Tænd ovnen på 150 grader

  2. Skyl tomaterne og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden.

  3. Prik dem med en gaffel.

  4. Fordel ingredienserne over tomaterne og stil fadet i ovnen 30 – 40 minutter.

  5. Lad bare tomaterne afkøle til de skal serveres.

Forårsløg

  1. Rens og skyl forårsløgene.

  2. Koges i 2 minutter i vand med lidt salt og smør.

 
 
Mocca dessert

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet6 blade husblas
bullet3 æg 
bullet75 g. sukker(6 spsk.)
bullet125 g. kogechokolade
bullet1 tsk. pulverkaffe +vand
bullet4 dl. piskefløde
bullet----
bullet1dl. piskefløde til pynt +
bulletchokolademoccabønner.

 

FREMGANGSMÅDE:
    1. Husblasen sættes i blød i koldt vand i 5 minutter.
    2. Æg og sukker piskes hvidt og skummende.
    3. Chokoladen rives og tilsættes.
    4. Den udblødte husblas smeltes i vandbad med det vand, der hænger ved.
    5. Kaffen hældes i og den blandes i de sammenpiskede æg.
    6. Når det begynder at stivne, vendes den stiftpiskede fløde i.
    7. Moccadesserten fyldes i en glasskål.
    8. Pyntes med flødeskum og chokolademoccabønner.

 

 

KRANSEKAGER à la bagermester Borg Lauritzen

bullet

1 kg kransekagemasse.

bullet

400 g melis

bullet

100 g honning

bullet

4 æggehvide

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. 400 g melis skal varmes i ovnen uden at smelte.
  2. Kransekagemassen, den varmede melis, honning og æggehviderne blandes sammen til en masse.
  3. Masse sættes på en dobbelt bageplade (for ikke at blive sort i bunden) og afbages ved 220 grader.
 
Arbejdsfordeling: Den overordnede tidsplan er:
Fordrink kl. 18.45 når damerne kommer - alle deltager.
Til bords mellem 19.00-19.15
 
Forretten m/tilberedning, servering, afrydning:
Kurt, Aage, Kai.

Hovedretten m/tilberedning, servering, afrydning:
Carsten, Knud-Erik, Jørgen Anker, Carl Holde.

Desserten m/tilberedning, servering, afrydning:
Per, Sven, Carl L.

Kaffe m/kransekager:
Kaj, Peer, Mogens

Opstilling og anskaffelse af borde og stole:
Mogens, Knud, Steen, Leif

Borddækning:
Jørgen, Steen, Kaj, Carl L

Mundskænkere:
Preben, Christian

Modtagning af damerne (hermed klargøring af modtagelsesværelset - og aflevering af det igen):
Ole, Peer, Erik

Ankomstdrinks:
Henning, Ole, Peer, Erik

Oprydning

Nu tror Knud Erik selvfølgelig at han ikke skal lave noget!
Men han har det overordnede ansvar for at alle bliver sat til at rydde op, vaske op og feje, og at vi forlader skolen i god ro og orden.

Materialeskabet bedes Peer sørge for ikke roder.

Det grundlæggende princip må være:
at alle de medbringer materiale også fjerner det igen!
at alle der tager noget frem sætter det på plads igen!
at alle der serverer - rydder af og vasker op!
at alle hjælper til hvor det er muligt.

SOM I TRAFIKKEN - INGEN ER ANSVARSFRI.

Carl og Jørgen låser.


 
 
Aftenens program (Tidsplanen skal overhovedet ikke tages bogstaveligt):
18.45 Damerne modtages.
19.05 Middagen begynder.
19.30 Forretten er spist,  damernes bydes officielt velkommen.
19.45 Hovedretten serveres.
20.00 Festtale
21.00 Desserten serveres.
Resten er uforudsigeligt!
 
OG VI ER SELVFØLGELIG FESTKLÆDTE