HERREMAD 

   MENU 21. APRIL 2009

HOLD 1

Kalveculotte, med ovnbagte små kartofler,
ovnbagte kryddertomater og forårsløg.

Ostetallerken med gorgonzolatærte og portvinssvesker med brie.

 

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex   

INGREDIENSER TIL 6 PERSONER:

Kalveculotte, med ovnbagte små kartofler, ovnbagte kryddertomater og forårsløg.

bullet

1,2 kg  kalveculotte

bullet

1 fed hvidløg

bullet

1 gulerod

bullet

1 løg

bullet

1 spsk.  balsamicoeddike 

bullet

1 dl  hvidvin 

bullet

5 dl  kalvebouillon

bullet

1 dusk  persille  

bullet

 Maizenamel

bullet

50 g smør

bullet

salt

bullet

peber         

Ovnbagte kartofler

bullet

900 g små kartofler

bullet

1 stegepose

bullet

salt

bullet

peber

bullet

olivenolie

Ovnsyltede kryddertomater

bullet

½ kg små krydrede tomater

bullet

½ dl rødvinseddike

bullet

2 spsk. olivenolie

bullet

1 dl honning eller sirup

bullet

2 kviste timian

bullet

bagepapir

Forårsløg

bullet

15 forårsløg

bullet

smør

bullet

salt

                                   

FREMGANGSMÅDE:
  1. Rens kalveculotten for hinder, rids fedtlaget og læg derefter culotten på en ovnrist over en bradepande, brun den ved 225 grader i ca. 15 minutter, krydr med salt og peber.

  2. Rist hvidløg, gulerod i skiver og løg i en gryde til det er brunt.

  3. Tilsæt balsamicoeddike samt hvidvin og kog ind til det halve.

  4. Kom kalvebouillon og persille ved, kog op og hæld det i bunden af bradepanden.

  5. Steg culotten færdig ved 175 grader i ca. 30 minutter.

  6. Lad den hvile i 20 minutter under folie.

  7. Si skyen, kog den op og jævn evt. med lidt Maizenamel  rørt ud i vand.

  8. Tag gryden af varmen og pisk smørret i. Smag til med salt og peber.

  9. Udskæring: Culotten skæres på tværs af kødtrådene fra den spidse ende. Halvvejs igennem drejes stegen og skæres modsat.

Ovnbagte kartofler

  1. Skrub kartoflerne og kom dem i stegeposen med olie, salt og peber.

  2. 'Ryst posen'! Luk posen til og klip et lille hul.

  3. Bag kartoflerne ca. 1 time ved 175 grader.

Ovnsyltede kryddertomater

  1. Tænd ovnen på 150 grader

  2. Skyl tomaterne og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden.

  3. Prik dem med en gaffel.

  4. Fordel ingredienserne over tomaterne og stil fadet i ovnen 30 – 40 minutter.

  5. Lad bare tomaterne afkøle til de skal serveres.

Forårsløg

  1. Rens og skyl forårsløgene.

  2. Koges i 2 minutter i vand med lidt salt og smør.

 

 

 

Ostetallerken med gorgonzolatærte og portvinssvesker med brie.

bullet

2 plader tærtedej

bullet

150 g gorgonzola

bullet

3æg

bullet

¼ literfløde 13% 

bullet

hakket persille 

bullet

klippet purløg

bullet

¼ tsk. salt

bullet

peber                 

Portvinssvesker med brie

bullet

12  svesker med sten

bullet

1dl  portvin

bullet

2 spsk. akaciehonning

bullet

4  hele nelliker 

bullet

1 lille  kanelstang

bullet

150 g brie

 

Ostetallerken med gorgonzolatærte og portvinssvesker med brie.

  1. Beklæd en tærteform med tærtedej.

  2. Pisk gorgonzola, æg og fløde godt sammen og kom persille, purløg, salt og peber i.

  3. Hæld ostemassen i tærteformen og bag den nederst i ovnen ved 225 grader i ca. 25 minutter.

  4. Server tærten kold eller lun i små stykker.

Portvinssvesker med brie

  1. Bring svesker, portvin, honning, nelliker og kanel i kog.

  2. Lad det koge til konsistensen er som en tynd sirup, og sæt det til afkøling.

  3. Skær brieosten i skiver og server den sammen med svesker og lidt af lagen.