HERREMAD 

   MENU 10. MARTS 2009

HOLD 2 

JAPANSK GRØNSAGSSUPPE

JAPANSK SKINKESCHNITZEL

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

JAPANSK GRØNSAGSSUPPE

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 l vand
bullet2½ tsk. dashipulver
bullet2 slanke porrer
bullet6-8 tørrede shitakesvampe
bullet1-2 tsk. mild sojasauce
bullet1 tsk. salt
bullet2 æg
bulletevt. 100 g ramennudler
bullettilbehør: syltede ingefær
FREMGANGSMÅDE:
  1. Kom vand og dishibouillon i en gryde og bring det i kog.

  2. Udblød svampene i kogende vand i mindst 5 min.

  3. Rens porrerne og skær dem i meget fine og ensartede strimler.

  4. Skær svampene i kvarte.

  5. Tilsæt porrer, svampe og sojasauce i gryden med det kogende dishiboullon og smag til med salt.

  6. Lad det småkoge i 4 min.

  7. Pisk æggene sammen i en skål, og kom dem langsomt i den kogende suppe under konstant piskning sådan at æggene koagulerer i tynde tråde.

  8. (Man kan med fordel koagulere æggene i en lille gryde med letsaltet vand, hvor æggene på samme måde piskes i den kogende masse og piskes fortsat til de danner trevler.

  9. Vandet sies fra, og man kommer æggene i suppen lige inden serveringen.)

  10. Serveres straks med pinde til fyldet, - og en porcelænsskål til det flydende.

  11. TIPS: Ønsker man en mere mættende suppe, kan man tilsætte 1 pakke ramennudler, - man kan også vælge at koge en pakke glasnudler eller risnudler efter anvisning på pakken.

  12.  

 

JAPANSK SKINKESCHNITZEL

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bulletTIL MARINEREDE PEBERFRUGTER:
bullet4 røde peberfrugter
bullet2 tsk. sesamfrø
bulletTIL TERIYAKISSAUCE:
bullet3 spsk. mild soja
bullet2 spsk. tør sherry eller sake
bullet1 cm. skrællet revet ingefær
bullet2 tsk. sirup eller flydende honning.
bulletTIL SCHNITZLER:
bullet4 skinkeschnitzler af inderlår
bulletsalt
bulletpeber
bullet24 blade savojkål
bullet2 rød chili uden kerner
bullet2 cm. skrællet ingefær i strimler
bullet2 spsk. sesamolie
bullet6 dl. dashibouillon (1 pose og 6 dl. kogende vand)
bullet2 spsk. sojasauce
bullet2 spsk. risvin, sake eller tør sherry.
bulletTILBEHØR:
bullet300 g somennudler eller alm. kinesiske ægnudler
bulletvand og salt til kogning 

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Skyl peberfrugterne, skær bunden af og fjerne frøstolen.
  2. Stil dem under grillen i ca. 10 min., til skallen bliver næsten sort og kan pilles af.
  3. Skær peberfrugterne i strimler.
  4. Teriyakisauce blandes af soja, sherry, den skrællede og revne ingefær, sirup/honning og salt. Smag til og juster for sødt og salt!
  5. Mariner de ristede peberfrugter med den tillavede teriyakisauce.
  6. Drys først med sesamfrø lige inden serveringen.
  7. Skær schnitzlerne i 4 tynde stykker.
  8. Del dem i firkanter på 2,5 x 2,5 cm.
  9. Drys stykkerne med salt og peber.
  10. Skær den rensede savojkål i firkanter.
  11. Rens og striml chili og ingefær.
  12. Kom olie i en pande, og steg kødet ved kraftig varme i 2 min. på hver side.
  13. Tilsæt chili og ingefær, og steg det hele i yderligere 2 min.
  14. Tilsæt derefter kålen i 1 min.
  15.  Tilsæt derefter bouillonen, skru ned og lad det småkoge uden låg i 10 min.
  16. Smag til med soja og sake, salt og peber.
  17. Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
 
MBL's opskrift på brødbagning:

FREMGANGSMÅDE:

  1. 1. DAG: 
    Sættes 100 g  hvedekærner og 1 dl vand i blød.
    OG 1 dl vand  en god håndfuld mel blandes til grød.

  2.  Næste dag: 
     25 g gær, en knivspids salt og sukker blødes op i 1 dl lunken vand ikke over 35 grader. De opblødte hvedekærner og grøden fra dagen før æltes sammen med gæropblødningen og 1 dl A38 til en god sej konsistens.

  3. Dejen skal nu stå til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.

  4. Sættes derefter i en varm ovn ved 230 grader i ca. 20 min.

Og Mogens ønsker jer hermed god fornøjelse!