HERREMAD 

   MENU 3. FEBRUAR 2009

HOLD 2 

MINESTRONE

ITALIENSK KALVERYG

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

MINESTRONE

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 stort løg
bullet2 gulerødder
bullet2 kartofler
bullet1/4 selleri
bullet1 porre
bullet1/4 lille hvidkål
bullet1 lille peberfrugt
bullet3 spsk. margarine
bullet1½ l kogende vand tilsat bouillonterninger
bulletsalt
bullet3 spsk. stjernenudler
bullet2 spsk. tomatpuré
bullet50 g spæk
bullet1 fed hvidløg
bullet2 spsk. hakket persille
FREMGANGSMÅDE:
  1. Skær løg, gulerødder, kartofler og selleri i små tern.
  2. Del porren i skiver, - og hvidkål og peberfrugter i strimler.
  3. Kom det hele i en gryde, og svits det let i margarinen, men lad det ikke få farve.
  4. Spæd med suppen, og tilsæt salt.
  5. Læg låg over, og lad det koge i 10 min.
  6. Tilsæt derefter nudler og tomatpuré, og kog suppen videre i ca. 20 min.
  7. Smag til med salt.
  8. Skrab spækket, og rør det sammen med revet hvidløg og hakket persille.
  9. Kom denne sidste blanding på suppen i serveringsøjeblikket. 
  10.  

     

 

ITALIENSk KALVERYG

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

1½ kg. kalvekam

bullet

10 grønne oliven

bullet

100 g champignoner

bullet

salt

bullet

peber

bullet

2½ spsk. margarine

bullet

1 stort løg

bullet

1 lille gulerod

bullet

1 ds. bouillon

bullet

2 spsk. tør sherry

Tilbehør:

bullet

råstegte kartofler

bullet

grønne bønner

 

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Puds om nødvendigt kødet pænt af, og spæk det på langs ad muskeltrådene med de udstenede oliven og rensede champignoner - begge dele skåret i smalle strimler.
  2. Gnid derpå kødet med salt og peber.
  3. Smør en lille bradepande, og læg stegen i.
  4. Brun den på alle sider ved 275 grader i ovnen.
  5. Brun det ituskårne løg og den udskivede gulerod i resten af fedtstoffet, og hæld det over stegen.
  6. Dæmp varmen til 225 grader, og spæd med lidt af bouillonen.
  7. Lad stegen stå i ovnen i 1-1¼ time, og øs den flittigt med sky og bouillon.
  8. Si og skum skyen, smag den til med salt og peber - og anvend  skyen i en champignonsauce.
  9. Server stegen udskåret med råstegte kartofler, grønne bønner og champignonsaucen.