HERREMAD 

   MENU 9. DECEMBER 2008

HOLD 2

TARTE Á LA ET MOUTARDE

FASAN SOM I NORMANDIET

 

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

TARTE Á LA ET MOUTARDE

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

Til dejen:

bullet250 g mel
bullet120 g smør
bullet1 knivspids salt
bullet1 helt æg
bullet1 æggeblomme
bullet1-2 spsk. vand

Til fyldet:

bullet3 spsk. Dijonsennep
bullet5 tomater
bullet300 g gruyére i skiver
bullettimian
bullet1 spsk. olivenolie
bulletsalt
bulletfriskkværnet peber

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Smør og mel smuldres sammen i en skål og salt og æg tilsættes.
  2. Det hele æltes sammen med lidt vand til dejen er blank og fast.
  3. Lad den hvile i køleskabet ½ timer.
  4. Rul dejen ud med lidt mel på bordet, og læg den udrullede dej i en smurt tærteform.
  5. Prik huller i bunden med en gaffel sådan at varm luft kan komme ud underbagning uden at løfte bunden op og give en ujævn tærte.
  6. Dejen skal køle 1 time i tærteformen inden den bages.
  7. Bred et ikke for tyndt lag Dijonsennep ud over dejen, og kom osteskiver ovenpå.
  8. Skær tomaterne i kvarte, og pres saften ud af dem, og fordel dem på osten.
  9. Drys med timian, salt og peber.
  10. Stænk med olivenolie.
  11. Bag tærten i ovnen ved 180-190 grader.
  12. Server tærten varm og med grøn salat.

 

 

 

Råvarerne er købt hos Føtex 

FASAN SOM I NORMANDIET

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 fasan
bullet1-1½ tsk. salt
bullet¼ tsk. peber

Endvidere:

bullet10-12 middelstore kartofler
bullet1-1½ tsk. salt
bullet2-3 spsk. smør
bullet2 dl fløde
bullet½ dl calvados
bullet1-2 spsk. kinesisk soja
bullet1 stort bdt. persille
FREMGANGSMÅDE:
  1. Tænd ovnen på 225 grader

  2. Skyl og tør den istandgjorte fasan ind- og udvendigt.

  3. Brun den på alle sider i halvdelen af smørret på en varm pande.

  4. Vask og skræl kartoflerne, og skær dem i ikke for tynde skiver.

  5. Brun kartoffelskiverne let på panden - i flere omgange - i det resterende smør, og læg dem i en stegegryde eller kokotte efterhånden som de er brunede, og krydr med salt.

  6. Læg den brunede fasan ovenpå kartoffelskiverne i midten af gryden, og sæt den i den varme ovn (225 grader), og læg låg på.

  7. Bland fløde, calvados og soja og hælde det ved fasanen i gryden efter ca. 20 minutters stegetid.

  8. Lad fasanen stege yderligere i cirka 15 minutter.

  9. Tag fasanen op af gryden, og del den i fire med en skarp kniv.

  10. Anret de fire dele ovenpå kartoflerne i gryden.

  11. Fordel rigeligt med hakket persille over, og servér straks direkte fra gryden.

Byd evt. en blandet grøn salat til.