HERREMAD 

   MENU 2. DECEMBER 2008

HOLD  1

SVINEKØD M/SALVIE OG KAPERS

FIGNER POCHERET I RØDVIN OG TIMIAN

 

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

SVINEKØD M/SALVIE OG KAPERS

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet0,5 dl jomfruolivenolie
bullet3 spsk. usaltet smør
bullet1 finthakket løg
bullet100 g frisk brødkrumme
bullet2 tsk. hakket, frisk salvie
bullet1 spsk. hakket, friskbladet persille
bullet2 tsk. revet citronskal
bullet2,5 spsk. saltede små kapers, skyllede og siede
bullet1 æg
bullet2 store stykker reelt svinekød (á ca. 500 g)
bullet8 store, tynde skiver bacon eller prosciutto
bullet2 tsk. hvedemel
bullet1 dl tør vermouth
bullet3,25 dl hønse- eller grønsagsbouillon
bullet8 hele salvieblade, ekstra til pynt 
bullet
1 knoldselleri (500 g)
170 g kartofler 
1 tsk. salt
lidt hvid peber
1½ spsk. smør 
1 dl fløde
1½ tsk. citronsaft
½ bundt hakket persille

 

FREMGANGSMÅDE:
     
    1. Varm ovnen op til 170 grader.

    2. Varm 1 spsk. af olien op sammen med smørret i en stegepande. Kom løg på, og steg det i 5 minutter, eller til løget er næsten gyldent.

    3. Bland brødkrumme, hakket salvie, persille, citronskal, ½ tsk. kapers og det stegte løg i en skål. Tilsæt æg, og krydr det godt.

    4. Skær hver svinefilet i to på langs og bred dem ud. Fordel fyldet på den ene del og dæk med den anden.

    5. Svøb bacon rundt om svinefileterne så det bliver en "pakke". Snør dem med køkkensnor.

    6. Læg kødet i et ildfast fad. Dryp med 1 spsk. olie. Steg dem i 1 time. 

    7. Test om kødet er færdigt ved at stikke en kødnål i den tykkeste del af kødet. Kødsaften skal være klar.

    8. Tag kødet op af fadet, dæk det med folie, og lad det hvile.

    9. Sæt fadet over varmen, tilsæt mel og rør godt rundt. Rør vermouth i, og lad det koge i 1 minut.

    10. Tilsæt bouillon, og rør godt rundt for at fjerne eventuelle klumper. Lad det simre i 5 minutter.

    11. Tilsæt resten af kapersen til saucen.

    12. Varm resten af olien op i en lille gryde. Tilsæt de hele salvieblade når olien er meget varm og steg dem til de er sprøde. Lad dem dryppe af på en køkkenrulle.

    13. Skær svinekødet i 1 cm tykke skiver. Øs lidt sauce over kødet og servér hver portion med et stegt salvieblad på toppen. 

    14. Selleri og kartofler skrælles, skylles, skæres i terninger, koges 20 minutter i vand. Pureres derefter i mixer med salt, peber, smør, fløde og smages til med citronsaft, drysses med persille og holdes varmt.

 
FIGNER POCHERET I RØDVIN OG TIMIAN

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet375 g hele tørrede figner
bullet2,5 dl rødvin
bullet235 g honning
bullet4 kviste frisk timian
bulletfløde til flødeskum

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Læg 375 g hele tørrede figner i kogende vand i 10 minutter.
  2. Lad dem dryppe af.
  3. Kom 2,5 dl rødvin og 235 g honning i en gryde, og varm det let ved svag varme.
  4. Tilsæt tørrede figner og 4 kviste frisk timian bundet sammen med en snor.
  5. Læg låg på og lad det simre i 10 minutter.
  6. Tag låget af og lad det simre videre i 10 minutter.
  7. Læg fignerne i en skål, og smid timianen ud.
  8. Kog siruppen op, og lad den bulderkoge i 5-8 minutter, - til den er reduceret og "hænger" på bagsiden af en ske.
  9. Læg fignerne tilbage i gryden, varm dem under omrøring, og sæt dem derefter til let afkøling.
  10. Servér dem varme eller ved stuetemperatur med flødeskum til.
  11. Pynt med ekstra timian.