Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
Råvarerne er købt hos Føtex
KARRYSUPPE
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 stort løg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 3 spsk. karry |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1-2 fed hvidløg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 ds. hakket tomater |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 2 dl grønsagsbouillon |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1/4 l piskefløde |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1ds. ferskner |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 100-200 g rejer |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Løget og hvidløget hakkes.
- Løg, hvidløg og karry blancheres i en gryde med olivenolie.
- Derefter skal de hakkede tomater, 2 dl. bouillon, ferskner i tern
med noget af saften og rejer i gryden.
- Rør rundt og lad det simre i 5-10 min.
- Umiddelbar før serveringen røres piskefløden i.
|
|
URTEBØFFER MED RODFRUGTEMOS &
BALSAMICOSAUCE
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 600 g skrællede gulerødder |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 300 g skrællet pastinak eller persillerod |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 600 g skrællet jordskok |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 200 g Friskost med hvidløg og urter 6% |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 dl hakket persille |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | salt |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | peber |
---
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | ½ kg hakket oksekød 6% |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 2 fed knust hvidløg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | ½ dl hakket persille |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 tsk. herbes de provence (evt.) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | olivenolie |
---
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | ½ dl balsamico |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 lille løg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 dl rødvin |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 2 dl oksebouillon |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 2½ dl madlavningsfløde |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | kulør - evt. |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | salt |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | peber |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Skær gulerødder og pastinakker i mindre stykker, og kog dem 10
min. i usaltet vand.
- Skær jordskokkerne i mindre stykker, kom dem i gryden og kog endnu
15 min. til grøntsagerne er godt møre.
- Hæld vandet fra, og damp dem tørre.
- Mos grøntsagerne, og rør dem sammen med friskost, hakket persille,
salt og peber.
----
- Bland det hakkede oksekød med knust hvidløg, hakket persille og
herbes de provence.
- Form nu kødet til 4 lige store hakkebøffer.
- Steg bøfferne i lidt olie - ca. 5 min. på hver side.
----
- Hak løget fint, og svits det i smør.
- Kom derefter balsamico, rødvin og bouillon ned i gryden til det
svitsede løg, og lad det simre ned i ca. ½ time.
- Smag det til med fløde, peber og salt, og kom evt. kulør i.
|
|