HERREMAD 

   MENU 25. NOVEMBER 2008

HOLD 2 

KARRYSUPPE

URTEBØFFER MED RODFRUGTEMOS & BALSAMICOSAUCE

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

KARRYSUPPE

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 stort løg
bullet3 spsk. karry
bullet1-2 fed hvidløg
bullet1 ds. hakket tomater
bullet2 dl grønsagsbouillon
bullet 1/4 l piskefløde
bullet1ds. ferskner
bullet100-200 g rejer
FREMGANGSMÅDE:
  1. Løget og hvidløget hakkes.
  2. Løg, hvidløg og karry blancheres i en gryde med olivenolie.
  3. Derefter skal de hakkede tomater, 2 dl. bouillon, ferskner i tern med noget af saften og rejer i gryden.
  4. Rør rundt og lad det simre i 5-10 min.
  5. Umiddelbar før serveringen røres piskefløden i. 

URTEBØFFER MED RODFRUGTEMOS & BALSAMICOSAUCE

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet600 g skrællede gulerødder
bullet300 g skrællet pastinak eller persillerod
bullet600 g skrællet jordskok
bullet200 g Friskost med hvidløg og urter 6%
bullet1 dl hakket persille
bulletsalt
bulletpeber

---

bullet½ kg hakket oksekød 6%
bullet2 fed knust hvidløg
bullet½ dl hakket persille
bullet1 tsk. herbes de provence (evt.)
bulletolivenolie

---

bullet½ dl balsamico
bullet1 lille løg
bullet1 dl rødvin
bullet2 dl oksebouillon
bullet2½ dl madlavningsfløde
bulletkulør - evt.
bulletsalt
bulletpeber

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Skær gulerødder og pastinakker i mindre stykker, og kog dem 10 min. i usaltet vand.
  2. Skær jordskokkerne i mindre stykker, kom dem i gryden og kog endnu 15 min. til grøntsagerne er godt møre.
  3. Hæld vandet fra, og damp dem tørre.
  4. Mos grøntsagerne, og rør dem sammen med friskost, hakket persille, salt og peber.

----

  1. Bland det hakkede oksekød med knust hvidløg, hakket persille og herbes de provence.
  2. Form nu kødet til 4 lige store hakkebøffer.
  3. Steg bøfferne i lidt olie - ca. 5 min. på hver side.

----

  1. Hak løget fint, og svits det i smør.
  2. Kom derefter balsamico, rødvin og bouillon ned i gryden til det svitsede løg, og lad det simre ned i ca. ½ time.
  3. Smag det til med fløde, peber og salt, og kom evt. kulør i.