HERREMAD 

   MENU 11. NOVEMBER 2008

HOLD 2 

BORTSCH

STEGT AND

Forside
Opskrifter

Menu 2008-2009

Råvarerne er købt hos Føtex 

BORTSCH

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet4 rødbeder
bulletvand
bulletSALT
bullet1 gulerod
bullet½ pastinak eller 1 lille persillerod
bullet100-200 g hvidkål
bullet1½ l bouillon
bullet16 cocktailpølser
bullet1 dl créme fraîche
FREMGANGSMÅDE:
  1. Skyl rødbederne godt, og kog den møre i vand med salt.
  2. Gør grøntsagerne i stand, skær dem i fine strimler, og kog dem til de lige er møre.
  3. Pil rødbederne, og skær eller riv dem i strimler.
  4. Læg dem sammen med pølserne i suppen, og lad den koge 3-5 minutter. (Hvis suppen ikke bliver tilstrækkelig farvet af rødbederne, tilsættes lidt reven rå rødbede.)
  5. Smag suppen til, og server den med sammenpisket créme fraîche. 

STEGT AND

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 and             ca. 2½ kg
bulletsalt
bullethvid peber
bullet3 æbler i både
bullet10 svesker udblødte
bulletevt. krydderier til indvendig gnidning
bulletkødpinde
bulletmadsnor (evt.)
bulletsmør
bullet½ l vand
bullet4 dl bouillon
bullet1-2 tsk. Maizena

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Gør anden i stand.
  3. Tør anden godt af, og gnid den indvendig med krydderier.
  4. Fyld den indvendigt med æbler og svesker, og luk den med kødpinde, og bind den op.
  5. Læg anden på risten på bradepanden, og sæt den ind i den foropvarmede ovn - 250 grader! Højst 15 min!
  6. Brun den ved åben ventil eller ovnlågen lidt på klemt - øs af og til lidt fedtstof over under bruningen.
  7. Dæmp ovnvarmen til 160 grader. Stegetid ca. 2 timer!
  8. Hæld ½ liter vand i bradepanden, og læg anden med brystet nedad.
  9. Tilsæt evt. mere vand under stegningen.
  10. Vend anden når 1/3 del af stegetiden er gået.
  11. Dæk den evt. med et stykke aluminiumfolie.
  12. Hæld skyen af bradepanden når anden er stegt.
  13. Efterbrun den om nødvendigt ved 250 grader i 5-10 minutter eller 1 par minutter under grill.
  14. Tag den ud af ovnen, og lad den stå ca. 10 minutter før den trancheres.
  15. Hæld bouillonen i bradepanden, og skrab den ren for sky.
  16. Si denne sky og stegeskyen, og skum den helt fri for fedt.
  17. Jævn skyen, og smag den til.
  18. Server æbler og svesker fra anden ved siden af kødet.