HERREMAD
MENU 11. NOVEMBER 2008
HOLD 2 |
BORTSCH
STEGT AND
|
![](../../../images/Billeder-Diverse/hl1.jpg) |
Forside
Opskrifter
Menu
2008-2009 |
Råvarerne er købt hos Føtex
BORTSCH
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 4 rødbeder |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | vand |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | SALT |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 gulerod |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | ½ pastinak eller 1 lille persillerod |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 100-200 g hvidkål |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1½ l bouillon |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 16 cocktailpølser |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1 dl créme fraîche |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Skyl rødbederne godt, og kog den møre i vand med salt.
- Gør grøntsagerne i stand, skær dem i fine strimler, og kog dem
til de lige er møre.
- Pil rødbederne, og skær eller riv dem i strimler.
- Læg dem sammen med pølserne i suppen, og lad den koge 3-5
minutter. (Hvis suppen ikke bliver tilstrækkelig farvet af
rødbederne, tilsættes lidt reven rå rødbede.)
- Smag suppen til, og server den med sammenpisket créme fraîche.
|
|
STEGT AND
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1
and
ca. 2½ kg |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | salt |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | hvid peber |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 3 æbler i både |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 10 svesker udblødte |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | evt. krydderier til indvendig gnidning |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | kødpinde |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | madsnor (evt.) |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | smør |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | ½ l vand |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 4 dl bouillon |
![bullet](../../../_themes/canvas/cnvbull1.gif) | 1-2 tsk. Maizena |
|
FREMGANGSMÅDE:
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Gør anden i stand.
- Tør anden godt af, og gnid den indvendig med krydderier.
- Fyld den indvendigt med æbler og svesker, og luk den med kødpinde,
og bind den op.
- Læg anden på risten på bradepanden, og sæt den ind i den
foropvarmede ovn - 250 grader! Højst 15 min!
- Brun den ved åben ventil eller ovnlågen lidt på klemt - øs af og
til lidt fedtstof over under bruningen.
- Dæmp ovnvarmen til 160 grader. Stegetid ca. 2 timer!
- Hæld ½ liter vand i bradepanden, og læg anden med brystet nedad.
- Tilsæt evt. mere vand under stegningen.
- Vend anden når 1/3 del af stegetiden er gået.
- Dæk den evt. med et stykke aluminiumfolie.
- Hæld skyen af bradepanden når anden er stegt.
- Efterbrun den om nødvendigt ved 250 grader i 5-10 minutter eller 1
par minutter under grill.
- Tag den ud af ovnen, og lad den stå ca. 10 minutter før den
trancheres.
- Hæld bouillonen i bradepanden, og skrab den ren for sky.
- Si denne sky og stegeskyen, og skum den helt fri for fedt.
- Jævn skyen, og smag den til.
- Server æbler og svesker fra anden ved siden af kødet.
|
|